Blog / In my shelf / Stina Lönnkvist

In my shelf

Stina Lönnkvist

Stina Lönnkvist är den osentimentala beautyentreprenören som följer sina tokigaste idéer när hon inreder och vill att gästerna bekvämt ska kasta sig i soffan. Hennes långa Portal-hylla är ett oängslig statement, men ingen skulle kunna gissa vem som bor här utifrån boksamlingen. 

Köp Stinas hylla

Så vem är det som bor här?

– Stina Lönnkvist, jag är 29 år och bor med min pojkvän Albin. Jag är medgrundare och marknadschef på Mantle som jag startat med Josefin Landgård. Mantle är ett wellness- och skönhetsvarumärke dedikerat till CBD. Vi är först i Skandinavien med det, vilket är väldigt roligt. CBD är en aktiv, naturlig ingrediens från cannabisplantan – inte den delen som är känd för att man kan bli hög, utan den som har balanserande egenskaper. Det är så kul är att våra hudvårdsprodukter är otroligt omtyckta och att vi har slagit igenom bruset i den här konkurrensutsatta branschen. 

Var är vi?

– Vi befinner oss i mitt vardagsrum på Hornsgatan i Stockholm. Jag älskar den här lägenheten, en tvåa högt upp och nära till myllret. Huset är från 1880-talet och på den tiden var lägenheterna högst upp lite enklare, där bodde tjänstefolket. Allt är snett här, vilket blev lite av en utmaning när vi skulle sätta upp Portal-hyllan!

Det är kul att tänka på historien, vad som har försiggått här tidigare. I höst kommer jag att flytta till London, i det här jobbet kan det bli den sortens snabba ryck. Men jag är inte så sentimental av mig, vi flyttade 15 gånger när jag växte upp.   

Din Portal-hylla måste vara rekordlång, hur blev det så?

– Vi har många böcker och vardagsrummet är ganska långsmalt så jag gick och klurade på hur det skulle bli snyggt. Till slut tog jag hjälp av gänget på Esteriör här i Stockholm; ”Jag har en massa idéer, jag vet vad jag vill ha – eller framför allt hur jag inte vill ha det – kan ni hjälpa mig?”. Mitt största don’t är att det inte får kännas ängsligt. De kom tillbaka med ett förslag som var 100 procent rätt. En lång, låg bokhylla över hela vardagsrummet, som en tydlig och oängslig gest som inte känns duttig.  

Jag började leta efter hyllor men kunde inte hitta någon – jag åkte till och med ut till Byggmax för att bygga en själv men blev så overwhelmed. Då fick jag span på TÔNN via vänner som har Portal-hyllan och när jag såg att det var grundat av en svensk kvinna kändes det så himla kul! Jag och Josefine tog en kaffe i hennes showroom, som bokstavligen ligger ett stenkast från min lägenhet, och hon var så härlig. 

En annan sjuk grej är att färgen off-white passar helt perfekt till mina väggar som är målade i antikvit från Klint, ett nystartat svenskt företag. Tips!

 

Vad har du i hyllan?

– Jag har ju mest böcker. Både jag och min kille gillar att läsa. Och det är verkligen en salig blandning, jag tror aldrig att man skulle kunna gissa vem som bor här. Och så har jag samlat lite olika personliga grejer. Burken av Helle Mardahl, lampan med prickar av Ida Thoursie Scherdin som jag råkade hitta via Marketplace, postern från Wall of Art av Lisa Wirenfeldt, som är marknadschef på Steamery. Den stora gula krukan på golvet har Saskia Cort gjort.

 

Beskriv din inredningsstil?

– Jag tycker att det är svårt att prata om sin stil. Jag skaffar saker som jag tycker om, inget tema, utan en blandning. Jag gillar grejer man blir glad av och gärna mycket färg – en spontan och välkomnande känsla. Om jag har gäster ska de kunna slänga sig ner i soffan och inte vara rädda för att ställa ett glas på soffbordet. 

Sen tycker jag att man ska följa sina egna tokiga idéer. Två av de bästa sakerna jag har gjort är att måla taket i badrummet rött och tapetsera taket i hallen med tapeten Stream som jag designade tillsammans med Perswall. Jag tycker också att det är charmigt med gamla kök, med skavda luckor och öppna hyllor. Det finns en sån hets att byta ut och renovera i dag. 

 

Bästa stylingtips?

– Jag inreder med böcker i vardagsrummet och vin i köket, sånt man faktiskt använder i sitt liv. Vi hade böckerna på golvet fram tills för några månader sen. Just böcker är ju väldigt tacksamma på det sättet, hade man haft sin skidutrustning liggande där hade det sett lite skräpigt ut. Så ha bara dina finaste grejer framme! 

Sen tycker jag inte att man ska vara rädd för att göra en lång hylla och jobba med hela rummet, det känns bara större och härligare. Och så är det så smart att kunna sätta in de här skåpen, för allt som tillhör den berömda skräp- eller uddalådan. Det är nog det enda jag skulle vilja ändra på – ett skåp till. Då är det så bra att man bara kan sätta in det. Jag gillar att Josefine håller det enkelt. 

Blog / In my shelf / Stina Lönnkvist

Portal hyllsystem

Ditt hem, din Portalhylla

Anpassa Portalhyllan efter ditt hem. Fyll i önskad bredd, höjd och färg i vårt snabba hyllformulär. Vi återkommer med en skiss och pris på din hylla och hjälper gärna till att bolla idéer för just ditt rum.

När du är nöjd får du en färdigpackad varukorg redo att beställas. Tjänsten är helt kostnadsfri såklart!

Till Portal-planeraren Modulera Portal


Whatever @idalauga puts her hands on turns in to pure magic ✨✨


Shelf stories: a summer tale @saskiacort


New floor! Same old Portal shelf.


Lucky cats, Barbie cars and party outfits💚🤎💗


Who said a desk have to be squared?


🌷🌸Showroom open today 11 - 19 🌸🌷


❤️🌸TÔNN 4-ever! Almost 1600 members in the facebook group as we speak! Thank you so much for joining. 🌸❤️

Here you can buy, sell and request our products. And don’t forget that we love to help you re-plan your shelf when you move, refurbish or got your gloves on some new parts from the group. 

Join now if you haven’t yet! Link in bio!


Sunny side up please! 🌼


The round desk that spins you into a whirl of creativity!  By @fridaschuler 💙


Slipper season begins now! ☀️⛱️🌼


We just extended our offfice kitchen with another Portal shelf for cute stuff. @aarke is more than welcome among the ceramics and candles. Cheers to @aarke who gives us bubbles not looking like a space ship 🛸🚀


🐶 Everyone is welcome by our showroom today Tuesday 11 - 19 🐶🐕🐩


No doubt one of our favorite shelves 🧡


Through the seasons. Loveliest spring shelf by @annacate


Saturday and our Planning studio & showroom is open 12-16 🎀 Welcome by 🎀 Brännkyrkagatan 35 Mariatorget


Open this saturday in the showroom and planning studio! Come by and we’ll help you plan your shelf!


Friends 🍀 We are double open this week.
Today Tuesday 11-19 & Saturday 12-16. Come by and we’ll help you with shelf planning and advice.

And yey, mr Bump tray has now landed in our warehouse and pre orders are being sent out 🍀