Blog / Journal / Catarina Skoglund

Trivas hemma

Catarina Skoglund

Catarina som även går under namnet Annacate bor på en bilfri ö i Göteborgs skärgård med sin familj och har en magisk fingertoppskänsla för inredning.

Vad är din favoritsak i hemmet? 

Jag fick fundera en bra stund, men vår chesterfieldsoffa tröttnar jag aldrig på. Vi köpte den av våra grannar, som skulle flytta till Asien, för flera år sedan. Sedan dess har den haft en självklar plats i både vårt gamla och nya hem. Vet inte hur många gånger hela familjen trängt ihop sig i den här soffan och haft film och myskvällar. Jag tycker om den tidlösa designen och hur den blir finare med åren.

När trivs du som bäst hemma? 

Jag tycker om när det är nystädat och undanplockat och kan ägna en hel dag åt att bara vara hemma och fixa och dona… plocka in några blommor eller kvistar från trädgården, flytta runt saker eller möblera om. Älskar att bara vara hemma en hel dag, speciellt på fredagar. Det är sällan vi bokar upp oss på annat just fredagskvällar, de är heliga här hemma. Har nästan alltid plockmat, goda ostar, vin till oss vuxna och glass till barnen. Sedan behöver jag ha mina intressen som böcker och skivor omkring mig för att trivas. Det tog alldeles för lång tid att få upp bokhyllor i vårt nya hus, och det kändes så tråkigt och kalt utan dem.

Vad vill du tipsa om? 

Låt hemmet ta tid, det har jag fått lära mig efter att ha bott i två renoveringsobjekt. Haka inte på en inredningstrend för snabbt, utan känn efter vad du tycker om och vad du trivs med. Alla trivs inte med dova mörka väggfärger.

Köp möbler second hand och leta på Ebay efter marockanska mattor.Ha fint och städat på din diskbänk och ställ dit en vas med blommor. Det gör mycket med intrycket i köket. Jag drömde länge om att kunna diska med utsikt vid ett fönster, men då det inte var möjligt satte jag upp en spegel ovanför diskbänken istället. Ett bra substitut till ett fönster.

Våra vänners hyllor

 • Ida Lauga stylar hennes låga bruna hylla med böcker och konst.

  Idas andra hylla

  4,835 kr10,825 kr
 • Jennys första hylla

  10,655 kr19,340 kr
 • Jennys andra hylla

  7,510 kr10,805 kr
 • Adams hylla

  7,360 kr
 • Frida lund off-white hylla i köket och hallen.

  Fridas hylla

  10,460 kr19,745 kr
 • Fanna Ndow Norrby bruna tv-hylla i vardagsrummet.

  Fannas hylla

  10,940 kr16,330 kr
 • Evelina Kroons hylla i off-white inreds med böcker och lådor.

  Evelinas hylla

  6,370 kr
 • Lång låg bokhylla i Stina Lönnkvist hem.

  Stinas hylla

  3,365 kr17,675 kr