Blog / Journal / Frida Lund

In my shelf

Frida Lund

Författaren, matkreatören och vinproffset Frida Lund älskar sina kaoslådor, inreder med storkukslugn och vill att hennes gäster ska känna sig bekväma nog att ta en macka ur skafferiet.

Köp Fridas hylla

Var är vi? 

I Bagarmossen söder om Stockholm, där jag bor med min man Anders och mina barn Florens, 4, och Donna, 1. Det var en fyra som vi gjorde om till en trea och nu har vi gjort om den till en fyra igen, men med ny planlösning. Jag driver matstudion Mat & vin-labbet, poddar, bloggar och jobbar med Instagram. I mars släpps min nya kokbok Den bästa veckan (Mondial), en ljus bok om allt jag älskar upphöjt i hundra. Då lanserar jag också ett nytt bolag, men det är fortfarande hemligt. 

Hur hamnade Portal-hyllan här? 

– Vår lägenhet har extremt lite förvaring, så ju fler barn vi fick, desto mer saker överallt. Det är som att vi simmar hundsim för att överleva. Vi tog även bort vårt skafferi för att stoppa in en vinkyl – det gäller att prioritera … Min man är pedant, så det var han som hittade TÔNN. Han är den inredningsintresserade, skitduktig, och så säger jag ”ja” eller ”nej”. Portal-hyllan är stilistiskt väldigt snygg och så är det kul att man kan utforma den som man vill. Anders ritade den! 

Vad har ni i hyllan? 

– Min ambition är att där får man lägga vad man vill, det får gärna vara stökigt. Legogubbar bredvid en fin vas. Skålen på fot är av Fanny Schultz och så är det Anders försök med olika sticklingar. Jag har sjukt mycket kokböcker, det är mysigt. Men jag lagar aldrig mat efter recept. Jag vet inte om det beror på min adhd, men jag måste läsa tusen gånger. Jag blir hellre inspirerad och går på känsla.

Något som betyder lite extra?  

– Lampan som står högst upp är från min faster. När hon gick bort var lampan det enda som jag kände verkligen var ett minne. Tavlan bredvid har Gustav Broström gjort. Lisa Larson-figuren är min mormors gamla. Skatan har min bästa kompis Bobbe ritat. Min farmor sa alltid att hon skulle bli en skata när hon dog, så Bobbe har ritat en skata som är min farmor, men den är också jag, eftersom den surfar. 

Vad har ni i lådorna? 

– Min våta dröm är att ha kaoslådor, jag älskar det. Eftersom jag är ihop med en pedant så får det inte vara så mycket kaos i övrigt. Jag lägger ner allt som jag får feeling för. Presentpapper, ljus, dukar, allt som jag inte vet vad jag ska göra av och tänker ”den här ska jag lägga på ett smart ställe”. Så då gör jag det och glömmer bort det och hittar den aldrig igen.

Vad är viktigast för dig när du inreder? 

– Det viktigaste för mig är färg. Jag vill inte bara ha vitt eller beige. Jag tyckte om att man kunde välja färg på bokstöden, till exempel. Men egentligen är jag mer för känslor. Jag vill att folk ska kunna gå in i mitt hem och ta en macka ur mitt skafferi, det är känslan jag vill åt. Lägga upp fötterna i soffan, inte känna att man inte får röra saker för att det är för fiiiiint.  Det ska kännas hemtrevligt, mysigt och kul! 

Slutligen, stylingtips i hyllan? 

– Jag tycker att man ska inreda med storkukslugn – tycker jag att det är fint, så är det fint. Det får inte vara en pinne uppe i arslet, det ska se levande ut. Det är som med en outfit. Känner jag mig snygg, så blir den snygg.

Våra vänners hyllor

 • Evelina Kroons hylla i off-white inreds med böcker och lådor.

  Evelinas hylla

  6,370 kr
 • Josephine Blixs tv-hylla i brunt från TÔNN furniture med plats för tv och förvaring.

  Josephines hylla

  13,635 kr16,930 kr
 • Lång låg bokhylla i Stina Lönnkvist hem.

  Stinas hylla

  3,365 kr17,675 kr
 • Viola Bergstöm off-white hylla.

  Violas hylla

  15,475 kr20,865 kr
Blog / Journal / Frida Lund

Portal hyllsystem

Vi hjälper dig planera din Portalhylla

Anpassa Portalhyllan efter ditt hem. Fyll i önskad bredd, höjd och färg i vårt snabba hyllformulär. Vi återkommer med en skiss och pris på din hylla och hjälper gärna till att bolla idéer för just ditt rum.

När du är nöjd får du en färdigpackad varukorg redo att beställas. Tjänsten är helt kostnadsfri såklart!

Till Portal-planeraren


Don’t miss the XMAS SHOP with more treats up to 50% off. For you or a loved one 💙


Hello @malikafavre studio 👋 spot the off white and green bookend in perfect harmony with Malika’s prints. PAUS bookend now at 20% off🫶


Petit Étagère ❤️ you choose color and width and voilà!


Darling Parad! Now at 20% off in the X-MAS Shop 👀👀

📸 @elena_ramirez


Camel 🐫 + yellow ochre 🟡 = magic ✨

📸 @_mikaellundblad


HO HO HO! We love having you here in our little TÔNN community, all sharing your everyday living with us. It’s you who make TÔNN! It’s time for a treat from us to you. 20% on selected small furniture and accessories. As a gift to yourself (shelf) or to someone you care about. 🎄❄️🎁🧑‍🎄


Is it even a room without a Portal shelf? 🤔


Psst.. don’t forget about our Facebook group TÔNN 4-ever! Here you can buy, sell and request our products. Right now: selling small bookshelf & mirror and requests for drawer cabinet small. Join us!


❄️OPEN SHOWROOM THIS SATURDAY❄️ Let’s talk Portal over a coffee. Welcome!


All the essentials ✨☕️

📸 @_mikaellundblad


OPEN SATURDAY! Come by, talk some shelves and get help planning your Portal!


Lotta’s shelf 2.0! A new update with the new wall shelf ladder, integrated TV and crisp white shelves. 

📸 @_mikaellundblad


The TV is the object we love to hate. Too big, too ugly, but such a crucial part of triving at home. The TV simply brightens up what we at TÔNN love the most, the everyday living. You’ve asked. We’ve listened and come up with more possibilities for decorating with the TV.
📸 @_mikaellundblad


We help you plan the perfect Portal shelf for you and your home ✨


Double the BUMP tray double the fun! 
📸 @ulrikeleamoormann