Blog / Journal / Ida Lauga

In my shelf

Ida Lauga

Vi är hemma hos Ida, Leo, Ava och Gaston Lauga i Gamla Enskede utanför Stockholm. Ida och Leo är båda kreatörer och arbetar som stylist respektive formgivare. 

Köp Idas hylla Läs mer

Vad finns i Ida Laugas hylla?

Det första jag slås av när vi kommer hem till Ida är hur hemtrevligt och ombonat det är. Små keramikskålar och skulpturer på hyllor och bord samsas med barnens teckningar och konst på väggarna.

Fixar ni mycket hemma?

Ja oh ja! Vi gör om en gång i månaden. Då sitter på kvällen när barnen somnat, dricker vin och gör planer. Dagen efter åker vi till Bauhaus, hela gänget. Barnen tycker också att det är kul. Ibland bygger vi en sänggavel och ibland målar vi om ett rum.

Det händer att de där kvällarna blir lite för spontana. Soffan är egentligen mörkblå men vi klickade hem den efter några glas vin. Tyvärr blev den för stor och för mörk. Men jag sydde ett nytt fodral och nu känns den härlig.

Din man Leo är fransman och ni bodde förut i Paris. Vad saknar du med Paris?

Jag saknar osten! Och att det var så lätt att hitta en underbar flaska vin bara runt hörnet. Kanske kl 22 om man fick feeling. Spontaniteteten lite, och apéro!

Finns det någon skillnad hur era vänner här jämfört med vänner i Paris inreder sina hem?

Jag tänker att svenskar är mer praktiska än fransmän. Det ska vara stora hallar och tvättstugor och allt är inrett med funktion. Vår vänner i Frankrike har aldrig hört talas om barnsäkert. De har kanske hellre en stor skulptur i hallen istället för en skohylla. Men de har heller aldrig hört talas om vindtäta fönster eller någonting lagom, så man får ju välja vad man tar med sig.

Det är kul att se TÔNN Furniture möbler i alla rum. Pill-speglar i badrummen, Plateau i hallen och i barnens rum och hyllsystemet Portal i både vardagsrum och badrum. Vad har ni i era hyllor?

I vardagsrummet har vi alla våra finaste böcker, lite ljus och keramik, och det större partiet hyllor innefattar ju även ångest-objektet tv’n. Jag tycker att det är svårt att få in den på ett naturligt sätt i inredningen. Men jag tycker det är så mysigt med TV. Annans hade jag gärna sluppit den som objekt. Men tycker ändå den blir himla fin där på hyllan med tavlor runt omkring.

I badrummet har vi en högre variant. Den funkar så bra där för handdukar och fina korgar och lådor med badrumsfix. 

Vad gillar du med hyllsystemet?

Tycker det är så himla flexibelt! Vi har ju redan flyttat runt på det flera gånger eftersom vi möblerar om en gång i kvarten, och de gör sig så bra på så många olika sätt! Som förvaring såklart, men också tv-bänk eller sideboard, i vilket rum som helst! 

Innan vi ska gå måste jag bara fråga om hur du tänker kring inredning och småbarn.

Jag vill inte leva med temporära möbler tills mina barn ”Är stora nog”. Jag vill inte inte kompromissa och jag vill heller inte att de inte ska få tillgång till att växa upp i ett fint hem. Jag vill att de ska inspireras och förstå att man ska vara försiktig med vissa saker. Utan att det ska kännas som ett museum förstås! Hemmet ska vi ju leva i allihop. 

Tack snälla för att vi fick komma hem till er!

Våra vänners hyllor

 • Ida Laugas vita Portal hylla i vitt som en tv-bänk och bokhylla.

  Idas första hylla

  4,735 kr
 • Katarina Matsson skräddarsydda Portalhylla i hennes vardagsrum stylad med böcker, bokstöd och dekorationer.

  Katarinas första hylla

  11,135 kr
 • Babbes hylla

  10,335 kr
Blog / Journal / Ida Lauga

Portal hyllsystem

Vi hjälper dig planera din Portalhylla

Anpassa Portalhyllan efter ditt hem. Fyll i önskad bredd, höjd och färg i vårt snabba hyllformulär. Vi återkommer med en skiss och pris på din hylla och hjälper gärna till att bolla idéer för just ditt rum.

När du är nöjd får du en färdigpackad varukorg redo att beställas. Tjänsten är helt kostnadsfri såklart!

Till Portal-planeraren


Don’t miss the XMAS SHOP with more treats up to 50% off. For you or a loved one 💙


Hello @malikafavre studio 👋 spot the off white and green bookend in perfect harmony with Malika’s prints. PAUS bookend now at 20% off🫶


Petit Étagère ❤️ you choose color and width and voilà!


Darling Parad! Now at 20% off in the X-MAS Shop 👀👀

📸 @elena_ramirez


Camel 🐫 + yellow ochre 🟡 = magic ✨

📸 @_mikaellundblad


HO HO HO! We love having you here in our little TÔNN community, all sharing your everyday living with us. It’s you who make TÔNN! It’s time for a treat from us to you. 20% on selected small furniture and accessories. As a gift to yourself (shelf) or to someone you care about. 🎄❄️🎁🧑‍🎄


Is it even a room without a Portal shelf? 🤔


Psst.. don’t forget about our Facebook group TÔNN 4-ever! Here you can buy, sell and request our products. Right now: selling small bookshelf & mirror and requests for drawer cabinet small. Join us!


❄️OPEN SHOWROOM THIS SATURDAY❄️ Let’s talk Portal over a coffee. Welcome!


All the essentials ✨☕️

📸 @_mikaellundblad


OPEN SATURDAY! Come by, talk some shelves and get help planning your Portal!


Lotta’s shelf 2.0! A new update with the new wall shelf ladder, integrated TV and crisp white shelves. 

📸 @_mikaellundblad


The TV is the object we love to hate. Too big, too ugly, but such a crucial part of triving at home. The TV simply brightens up what we at TÔNN love the most, the everyday living. You’ve asked. We’ve listened and come up with more possibilities for decorating with the TV.
📸 @_mikaellundblad


We help you plan the perfect Portal shelf for you and your home ✨


Double the BUMP tray double the fun! 
📸 @ulrikeleamoormann