Blog / Journal / Stina Lönnkvist

In my shelf

Stina Lönnkvist

Stina Lönnkvist är den osentimentala beautyentreprenören som följer sina tokigaste idéer när hon inreder och vill att gästerna bekvämt ska kasta sig i soffan. Hennes långa Portal-hylla är ett oängslig statement, men ingen skulle kunna gissa vem som bor här utifrån boksamlingen. 

Köp Stinas hylla

Så vem är det som bor här?

– Stina Lönnkvist, jag är 29 år och bor med min pojkvän Albin. Jag är medgrundare och marknadschef på Mantle som jag startat med Josefin Landgård. Mantle är ett wellness- och skönhetsvarumärke dedikerat till CBD. Vi är först i Skandinavien med det, vilket är väldigt roligt. CBD är en aktiv, naturlig ingrediens från cannabisplantan – inte den delen som är känd för att man kan bli hög, utan den som har balanserande egenskaper. Det är så kul är att våra hudvårdsprodukter är otroligt omtyckta och att vi har slagit igenom bruset i den här konkurrensutsatta branschen. 

Var är vi?

– Vi befinner oss i mitt vardagsrum på Hornsgatan i Stockholm. Jag älskar den här lägenheten, en tvåa högt upp och nära till myllret. Huset är från 1880-talet och på den tiden var lägenheterna högst upp lite enklare, där bodde tjänstefolket. Allt är snett här, vilket blev lite av en utmaning när vi skulle sätta upp Portal-hyllan!

Det är kul att tänka på historien, vad som har försiggått här tidigare. I höst kommer jag att flytta till London, i det här jobbet kan det bli den sortens snabba ryck. Men jag är inte så sentimental av mig, vi flyttade 15 gånger när jag växte upp.   

Din Portal-hylla måste vara rekordlång, hur blev det så?

– Vi har många böcker och vardagsrummet är ganska långsmalt så jag gick och klurade på hur det skulle bli snyggt. Till slut tog jag hjälp av gänget på Esteriör här i Stockholm; ”Jag har en massa idéer, jag vet vad jag vill ha – eller framför allt hur jag inte vill ha det – kan ni hjälpa mig?”. Mitt största don’t är att det inte får kännas ängsligt. De kom tillbaka med ett förslag som var 100 procent rätt. En lång, låg bokhylla över hela vardagsrummet, som en tydlig och oängslig gest som inte känns duttig.  

Jag började leta efter hyllor men kunde inte hitta någon – jag åkte till och med ut till Byggmax för att bygga en själv men blev så overwhelmed. Då fick jag span på TÔNN via vänner som har Portal-hyllan och när jag såg att det var grundat av en svensk kvinna kändes det så himla kul! Jag och Josefine tog en kaffe i hennes showroom, som bokstavligen ligger ett stenkast från min lägenhet, och hon var så härlig. 

En annan sjuk grej är att färgen off-white passar helt perfekt till mina väggar som är målade i antikvit från Klint, ett nystartat svenskt företag. Tips!

 

Vad har du i hyllan?

– Jag har ju mest böcker. Både jag och min kille gillar att läsa. Och det är verkligen en salig blandning, jag tror aldrig att man skulle kunna gissa vem som bor här. Och så har jag samlat lite olika personliga grejer. Burken av Helle Mardahl, lampan med prickar av Ida Thoursie Scherdin som jag råkade hitta via Marketplace, postern från Wall of Art av Lisa Wirenfeldt, som är marknadschef på Steamery. Den stora gula krukan på golvet har Saskia Cort gjort.

 

Beskriv din inredningsstil?

– Jag tycker att det är svårt att prata om sin stil. Jag skaffar saker som jag tycker om, inget tema, utan en blandning. Jag gillar grejer man blir glad av och gärna mycket färg – en spontan och välkomnande känsla. Om jag har gäster ska de kunna slänga sig ner i soffan och inte vara rädda för att ställa ett glas på soffbordet. 

Sen tycker jag att man ska följa sina egna tokiga idéer. Två av de bästa sakerna jag har gjort är att måla taket i badrummet rött och tapetsera taket i hallen med tapeten Stream som jag designade tillsammans med Perswall. Jag tycker också att det är charmigt med gamla kök, med skavda luckor och öppna hyllor. Det finns en sån hets att byta ut och renovera i dag. 

 

Bästa stylingtips?

– Jag inreder med böcker i vardagsrummet och vin i köket, sånt man faktiskt använder i sitt liv. Vi hade böckerna på golvet fram tills för några månader sen. Just böcker är ju väldigt tacksamma på det sättet, hade man haft sin skidutrustning liggande där hade det sett lite skräpigt ut. Så ha bara dina finaste grejer framme! 

Sen tycker jag inte att man ska vara rädd för att göra en lång hylla och jobba med hela rummet, det känns bara större och härligare. Och så är det så smart att kunna sätta in de här skåpen, för allt som tillhör den berömda skräp- eller uddalådan. Det är nog det enda jag skulle vilja ändra på – ett skåp till. Då är det så bra att man bara kan sätta in det. Jag gillar att Josefine håller det enkelt. 

Våra vänners hyllor

 • Pia Ulin hallhylla i brunt med plats för mycket förvaring.

  Pias hylla

  10,405 kr16,395 kr
 • Josephine Blixs tv-hylla i brunt från TÔNN furniture med plats för tv och förvaring.

  Josephines hylla

  13,635 kr16,930 kr
 • Ida Laugas vita Portal hylla i vitt som en tv-bänk och bokhylla.

  Idas första hylla

  4,735 kr
 • Viola Bergstöm off-white hylla.

  Violas hylla

  15,475 kr20,865 kr
Blog / Journal / Stina Lönnkvist

Portal hyllsystem

Vi hjälper dig planera din Portalhylla

Anpassa Portalhyllan efter ditt hem. Fyll i önskad bredd, höjd och färg i vårt snabba hyllformulär. Vi återkommer med en skiss och pris på din hylla och hjälper gärna till att bolla idéer för just ditt rum.

När du är nöjd får du en färdigpackad varukorg redo att beställas. Tjänsten är helt kostnadsfri såklart!

Till Portal-planeraren


Don’t miss the XMAS SHOP with more treats up to 50% off. For you or a loved one 💙


Hello @malikafavre studio 👋 spot the off white and green bookend in perfect harmony with Malika’s prints. PAUS bookend now at 20% off🫶


Petit Étagère ❤️ you choose color and width and voilà!


Darling Parad! Now at 20% off in the X-MAS Shop 👀👀

📸 @elena_ramirez


Camel 🐫 + yellow ochre 🟡 = magic ✨

📸 @_mikaellundblad


HO HO HO! We love having you here in our little TÔNN community, all sharing your everyday living with us. It’s you who make TÔNN! It’s time for a treat from us to you. 20% on selected small furniture and accessories. As a gift to yourself (shelf) or to someone you care about. 🎄❄️🎁🧑‍🎄


Is it even a room without a Portal shelf? 🤔


Psst.. don’t forget about our Facebook group TÔNN 4-ever! Here you can buy, sell and request our products. Right now: selling small bookshelf & mirror and requests for drawer cabinet small. Join us!


❄️OPEN SHOWROOM THIS SATURDAY❄️ Let’s talk Portal over a coffee. Welcome!


All the essentials ✨☕️

📸 @_mikaellundblad


OPEN SATURDAY! Come by, talk some shelves and get help planning your Portal!


Lotta’s shelf 2.0! A new update with the new wall shelf ladder, integrated TV and crisp white shelves. 

📸 @_mikaellundblad


The TV is the object we love to hate. Too big, too ugly, but such a crucial part of triving at home. The TV simply brightens up what we at TÔNN love the most, the everyday living. You’ve asked. We’ve listened and come up with more possibilities for decorating with the TV.
📸 @_mikaellundblad


We help you plan the perfect Portal shelf for you and your home ✨


Double the BUMP tray double the fun! 
📸 @ulrikeleamoormann