Blog / Journal / Viola Bergström

In my shelf

Viola Bergström

Viola Bergström är projektledaren och kreatören som trivs lika bra med att slipa på båden som att rå om sitt hem. Med sin minimalistiska stil har Viola fångat Portalhyllan på ett helt nytt sätt.

Läs mer Köp Violas hylla

Vi kommer hem till Viola Bergström som precis flyttat ihop med sin pojkvän Gustaf Sjövall i en fin funkislägenhet i Hägerstensåsen söder om Stockholm.

Viola jobbar som projektledare och kreatör hos Alter id. Med sin härliga stil har Viola fångat Portalhyllan på ett helt nytt sätt. De två skåpen näst längst ner ger en behaglig tyngd till hyllan. Vackra föremål och konstböcker har fått plats i hyllan och högst upp finns romaner. Ett bra sätt att skapa en lugn rytm i hyllan är att göra precis som Viola – gruppera och skapa block av liknande saker i hyllan.

Vilka bor här?

Jag och min pojkvän Gustaf. Vi har precis flyttat ihop i hans lägenhet.

Hur länge har du bott här?

Jag flyttade in här för 3 månader sen. Då var det verkligen en ungkarlslya. Jag var lite tveksam till att flytta in i hans lägenhet, då jag är väldigt mån om hur det ska se ut, och kan köra över andra för att få det på mitt sätt, charmigt nog. Men Gustaf har varit väldigt öppensinnad och sagt att jag får göra vad jag vill. Jag har fått sätta min prägel här så att det känns som vårt hem. Jag har skapat moodboards med färgskalor och inspiration, som han kanske var lite tveksam till i början, men nu har jag vunnit hans tillit.

Det var väldigt kalt innan, och fanns inte riktigt någon röd tråd i inredningen. Jag tror att han bara hade satt in möbler utan att tänka om de passade ihop eller om han egentligen tyckte om dem. Det här är ju en funkislägenhet och det tycker jag man ska anamma. Mid-century modern är min största inspiration, och det är det jag ägnar timmar åt att Pinteresta. Så här fick jag göra verklighet av mina Pinterestboards.

Tidigare stod här en gammal sliten byrå. Fin i och för sig men den passade inte in i lägenheten, kanske mer i en sommarstuga. Det fanns en stringhylla som kändes lite för funkis, så den fick ryka. Jag ville ha något nytt som skulle lyfta själen i lägenheten. Portalhyllan smälter verkligen in här tycker jag.

Vad gillar du med hyllan?

Den är precis vad jag letat efter. Klassisk med en twist, och att den tar plats men ändå smälter in. Vi har så mycket grejer så vi behövde en stor hylla. Jag älskar att den är så flexibel och går att ändra om med tiden, vi kan t.ex. flytta på skåpen om vi vill ha dem någon annanstans sen. Det känns verkligen som god design. Vi har målat väggarna i färgen “Linne” från Klint och den passar helt perfekt till hyllan i off-white.

Vad har du i din hylla?


Jag ville att böckerna skulle få den hedersplats de förtjänar. Det får inte vara för stelt i ett hem tycker jag. Det är ju ett hem och då måste det vara mysigt så vi har mycket keramik, böcker och några personliga föremål som kikaren och handen som är min farfars gamla. Sen gillar jag att kunna gömma undan en massa grejer i skåpen som inte är lika fina, haha.

Det är kul att göra små stilleben i hyllan och flytta om, som små minikonstverk. Jag köper mycket på auktion och loppis för att hitta unika föremål och försöka leva mer hållbart. 

 

Violas fixarglädje och öga för det som är vackert sträcker sig hela vägen till båtklubben i Gröndal.

Där ligger deras gamla träbåt Rio från år 1936. Vi köpte båten förra hösten i Arvika där den fick ligga kvar hela vintern. Det var verkligen superspontant. Under hösten hängde Gustaf på en massa möten och snackade in oss på en båtklubb på Långholmen. Den är lite speciell. De som har sina båtar där är verkligen är där hela dagarna och fixar till perfektion, och den tiden har inte vi eftersom båda jobbar väldigt mycket. På båtklubben är de väldigt selektiva, de ville se våran båt innan vi skulle kunna få en plats. Så vi fick åka upp till Värmland och snabbjobba som bara den för att få den i godkänt skick. Bara att förflytta den till Stockholm med släp var ett äventyr. När vi väl lagt den i vattnet sov Gustaf på bryggan i två dagar för att vakta. När man lägger ner en träbåt i vatten läcker det så man måste vara där och pumpa och fixa så att den inte sjunker. Tillslut sväller den och blir tät. Och vi fick plats på den fina båtklubben.

Tack Viola för att vi fick komma hem till er!

Våra andra vänners hyllor

 • Bokhylla Barnrum

  Carolines hylla

  6,970 kr10,265 kr
 • Emilia Ilke's smala hylla med liten lådhurts i off-white.

  Emilias första hylla

  6,340 kr9,035 kr
Blog / Journal / Viola Bergström

Portal hyllsystem

Vi hjälper dig planera din Portalhylla

Anpassa Portalhyllan efter ditt hem. Fyll i önskad bredd, höjd och färg i vårt snabba hyllformulär. Vi återkommer med en skiss och pris på din hylla och hjälper gärna till att bolla idéer för just ditt rum.

När du är nöjd får du en färdigpackad varukorg redo att beställas. Tjänsten är helt kostnadsfri såklart!

Till Portal-planeraren


Don’t miss the XMAS SHOP with more treats up to 50% off. For you or a loved one 💙


Hello @malikafavre studio 👋 spot the off white and green bookend in perfect harmony with Malika’s prints. PAUS bookend now at 20% off🫶


Petit Étagère ❤️ you choose color and width and voilà!


Darling Parad! Now at 20% off in the X-MAS Shop 👀👀

📸 @elena_ramirez


Camel 🐫 + yellow ochre 🟡 = magic ✨

📸 @_mikaellundblad


HO HO HO! We love having you here in our little TÔNN community, all sharing your everyday living with us. It’s you who make TÔNN! It’s time for a treat from us to you. 20% on selected small furniture and accessories. As a gift to yourself (shelf) or to someone you care about. 🎄❄️🎁🧑‍🎄


Is it even a room without a Portal shelf? 🤔


Psst.. don’t forget about our Facebook group TÔNN 4-ever! Here you can buy, sell and request our products. Right now: selling small bookshelf & mirror and requests for drawer cabinet small. Join us!


❄️OPEN SHOWROOM THIS SATURDAY❄️ Let’s talk Portal over a coffee. Welcome!


All the essentials ✨☕️

📸 @_mikaellundblad


OPEN SATURDAY! Come by, talk some shelves and get help planning your Portal!


Lotta’s shelf 2.0! A new update with the new wall shelf ladder, integrated TV and crisp white shelves. 

📸 @_mikaellundblad


The TV is the object we love to hate. Too big, too ugly, but such a crucial part of triving at home. The TV simply brightens up what we at TÔNN love the most, the everyday living. You’ve asked. We’ve listened and come up with more possibilities for decorating with the TV.
📸 @_mikaellundblad


We help you plan the perfect Portal shelf for you and your home ✨


Double the BUMP tray double the fun! 
📸 @ulrikeleamoormann