SNABB LEVERANS FRI FRAKT ÖVER 1000:- I SVERIGE

Blog / Trivas hemma / Jenny Jernström

Trivas hemma

Jenny Jernström

Jenny bor med sin familj i Göteborg och driver designstudion Studio Dom. Följ henne på @jennyjernstrom.

Vad är din favoritsak i hemmet?

Oj va svårt, men efter tankar fram och tillbaks mellan en tekanna och en lampa som jag är fäst vid landar det ändå på ett hyllsystem, kanske för att vi nyligen fick plocka ner det och barnsäkra. Det är ett väl använt hyllsystem av Olle Pira från 50-talet med hyllplan i flera olika djup och längder som organiserade upp hela vardagsrummet och gjorde att vi fick plats med precis allt, och en liten extra skrivbordsplats.

När trivs du som bäst hemma?

När det är städat, undanplockat och vi tar oss tid att laga mat länge och helst spendera en hel kväll i köket.

Jag har alltid trivts bäst i köket oavsett vart jag bott och det handlar inte om någon passion för matlagning utan snarare för att det är rummet jag finner mest ro i, att sitta och skriva och skissa. Niclas tycker tyvärr inte alls om kök, men i lägenheten vi bor i nu har han äntligen hittat hem, haha.

Vad vill du tipsa om?

-Att möblera om och våga vända upp och ner på hemmet. Ibland kanske det inte var ett felköp utan bara fel plats. Att glömma bort ursprungsidén och vad något en gång kostade och skapa lite distans gör det lättare att se nya lösningar.

-Lampor, många lampor och att köpa en dimmer med stick-kontakt för eluttag så att det går att gå från starkt till mjukt och stämningsfullt ljus utan att behöva jaga exakt rätt glödlampa.

-Draperier framför ytterdörren ger den tråkigaste av hallar en chans att också få bli ett rum.

-Om man tänker att tavlan nog sitter lite väl högt eller att soffan ser lite inklämd ut så är det förmodligen precis så. Våga lita på känslan.

-Att unna sin vardag! Att byta ut gamla durkslag och bunkar i plast och tråkiga köksredskap som inte är roliga att använda. Köp nya eller second hand och tänk att de ska hålla hela livet. Mycket va bättre förr! 🙂

Våra vänners hyllor

 • Violas hylla

  18,635 kr
 • Emilias första hylla

  8,055 kr
 • Emilias andra hylla

  6,170 kr
 • Cecilias hylla

  10,655 kr
 • Christers hylla

  8,185 kr
 • Eriks hylla

  11,740 kr
 • Swantjes första hylla

  5,370 kr
 • Esters hylla

  4,075 kr
Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved and you'll be given a link. You, or anyone with the link, can use it to retrieve your Cart at any time.
Back Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved with Product pictures and information, and Cart Totals. Then send it to yourself, or a friend, with a link to retrieve it at any time.
Your cart email sent successfully :)