Blog / Journal / Elin Odnegård

In my shelf

Elin Odnegård

Vi besöker stylisten Elin Odnegård och pratar om charmen och utmaningen med ett 70-talshus och hyllsystemet Portal som Elin målat ljust lila.

Köp vår mest populära TV-bänk

Hej Elin! Vem bor här?

Jag, min man Kristoffer och våra två barn Gunnar och Pelle.

Ni har just flyttat till ett 70-talshus som ni renoverar. Berätta!

Vi köpte ett litet hus från 1975 i västra delen av Göteborg för ungefär ett år sen. Vi har drömt om ett eget hus i många år och vi ville ha ett hem som skulle förenkla vårt liv (vilket gör det härligare tänker jag) och mer anpassat för småbarnslivet. Vårt hus är ett så kallat Atriumhus, vilket betyder att det är L-format, med en privat gård på baksidan. På ena sidan har vi pojkarnas rum och ett TV-rum och på andra sidan har vi vårt kök, ett vardagsrum och vårt sovrum. Och vi älskar allt med detta huset.

Jag är ett stort fan av 70-talet, men eftersom nästan allt i detta huset var i rätt så dåligt skick kunde vi inte behålla någonting. Vi bestämde oss för att renovera rätt så modernt men att flirta med 70-talet i material- och färgval. Mycket furu och brunt och gult i tonerna. 

Vad har varit det mest utmanande med att renovera och inreda ett 70-talshus? 

Vi renoverad intensivt i ungefär fyra månader innan vi flyttade in, och gjorde mycket själva. Ärligt talat var det ett helvete. Mycket för att vi inte insåg hur dåligt huset var. Mycket var byggt på 70-talet men dåligt byggt, och vi hade inte riktigt tagit nöjd för allt jobb och alla pengar. Men som man säger “det som inte dödar härdar”. Jag är förevigt tacksam vår familj och våra vänner för all hjälp och stöttning under denna tiden. 

Men nu, när renoveringen är typ över (minns knappt, det är som att föda barn) är det ju bara kul. När man inreder ett 70-talshus har man möjlighet att leka med färg och form som inte direkt är förknippat med “god smak”. Jag gillar att utmana vad som är fint och fult, och och har hittat många second hand-grejer som passar fint in.

 

Berätta om er TV-hylla och hur ni använder den.

Vår TV är monterad på väggen över hyllan, så om vi får kalla hyllan för TV-bänk är det den finaste TV-bänk man kan tänka sig. Jag använder den också till min keramiksamling och för att förvara böcker och magasin. Jag älskar de få stunder när barnen ritar eller bygger med något och jag kan ligga på soffan intill och dricka kaffe, läsa en tidning och bara njuta av livet. 

Vilken färg är hyllplanen målade i?

I en underbar lavendel-färg. Jag är så glad för hur färgen matchar den bruna soffan och de senapsgula tonerna i vårt kök, och det beiga taket. 

Vilka är dina tre favoritsaker i hyllan?

Min laveldelknut av keramikern Emmeli Hultqvist och den svart/vita porslinbrickan av konstnären Frida Mälarborn är två favoriter. Och mitt senaste vintage-fynd: hallon-lakrits-lampan som står intill soffan. Jag köpte dem för 80 kronor på min favoritloppis i södra Sverige. 

Vi älskar ditt beiga tak och hur du kombinerar färger. Berätta om valet att måla taket!

Färg, och hur man kan kombinera färg, är nog det jag gillar mest med att jobba med inredning. Personer som Alvar Aalto, Finn Juhl, Greta Magnusson Grossman och Börge Mogensen är stora inspirationskällor när det kommer till att använda färg på ett fantastiskt sätt. När jag såg bilder från Finn Juhls hus första gången känder jag att när jag har ett eget hus ska jag måla alla taken. Jag målade alla taken beige förutom i barnens rum där det är blått.

Tack för att vi fick komma Elin!

Stylisten Elin Odnegård inreder sitt vardagsrum med en låg hylla från TÔNN Furniture.
Portalhylla hemma Elin Odnegård som tv-bänk.

Våra vänners hyllor

 • Ida Lauga stylar hennes låga bruna hylla med böcker och konst.

  Idas andra hylla

  4,835 kr10,825 kr
 • Jennys första hylla

  10,655 kr19,340 kr
 • Jennys andra hylla

  7,510 kr10,805 kr
 • Adams hylla

  7,360 kr
 • Frida lund off-white hylla i köket och hallen.

  Fridas hylla

  10,460 kr19,745 kr
 • Fanna Ndow Norrby bruna tv-hylla i vardagsrummet.

  Fannas hylla

  10,940 kr16,330 kr
 • Evelina Kroons hylla i off-white inreds med böcker och lådor.

  Evelinas hylla

  6,370 kr
 • Lång låg bokhylla i Stina Lönnkvist hem.

  Stinas hylla

  3,365 kr17,675 kr
Blog / Journal / Elin Odnegård

Portal hyllsystem

Vi hjälper dig planera din Portalhylla

Anpassa Portalhyllan efter ditt hem. Fyll i önskad bredd, höjd och färg i vårt snabba hyllformulär. Vi återkommer med en skiss och pris på din hylla och hjälper gärna till att bolla idéer för just ditt rum.

När du är nöjd får du en färdigpackad varukorg redo att beställas. Tjänsten är helt kostnadsfri såklart!

Till Portal-planeraren


Don’t miss the XMAS SHOP with more treats up to 50% off. For you or a loved one 💙


Hello @malikafavre studio 👋 spot the off white and green bookend in perfect harmony with Malika’s prints. PAUS bookend now at 20% off🫶


Petit Étagère ❤️ you choose color and width and voilà!


Darling Parad! Now at 20% off in the X-MAS Shop 👀👀

📸 @elena_ramirez


Camel 🐫 + yellow ochre 🟡 = magic ✨

📸 @_mikaellundblad


HO HO HO! We love having you here in our little TÔNN community, all sharing your everyday living with us. It’s you who make TÔNN! It’s time for a treat from us to you. 20% on selected small furniture and accessories. As a gift to yourself (shelf) or to someone you care about. 🎄❄️🎁🧑‍🎄


Is it even a room without a Portal shelf? 🤔


Psst.. don’t forget about our Facebook group TÔNN 4-ever! Here you can buy, sell and request our products. Right now: selling small bookshelf & mirror and requests for drawer cabinet small. Join us!


❄️OPEN SHOWROOM THIS SATURDAY❄️ Let’s talk Portal over a coffee. Welcome!


All the essentials ✨☕️

📸 @_mikaellundblad


OPEN SATURDAY! Come by, talk some shelves and get help planning your Portal!


Lotta’s shelf 2.0! A new update with the new wall shelf ladder, integrated TV and crisp white shelves. 

📸 @_mikaellundblad


The TV is the object we love to hate. Too big, too ugly, but such a crucial part of triving at home. The TV simply brightens up what we at TÔNN love the most, the everyday living. You’ve asked. We’ve listened and come up with more possibilities for decorating with the TV.
📸 @_mikaellundblad


We help you plan the perfect Portal shelf for you and your home ✨


Double the BUMP tray double the fun! 
📸 @ulrikeleamoormann