TÔNN 4-ever

Vi vill att våra möbler ska leva 4-ever. Därför har vi skapat TÔNN 4-ever, en facebookgrupp där du kan köpa, sälja och efterfråga våra produkter.

Portal hyllsystem är enkelt att anpassa, bygga på och dela upp och skapat för är att hålla i många många år. Genom flyttar och ommöbleringar. När livet förändras helt enkelt.

När du behöver eller hittar hylldelar i TÔNN 4-ever hjälper vi dig att planera om din hylla.

Gå med i TÔNN 4-ever

Hållbarhet

Att ta tillvara på det vi producerar och få det att leva ännu längre gör skillnad. Portal hyllsystem är enkel att anpassa, bygga på och dela upp och skapat för är att hålla i många många år. Genom flyttar och ommöbleringar. När livet förändras helt enkelt. 

Hållbarhet är något som finns med oss när vi formger produkter, väljer material, väljer producenter, hur vi skickar och hur vi packar. Precis som att borsta tänderna är hållbarhetsarbetet en självklarhet. Inget att skryta om. 

TÔNN 4-ever

För att förlänga våra produkters livscykel har vi skapat TÔNN 4-ever.  Det är en plats för dig att sälja, köpa och efterfråga produkter från TÔNN furniture. Så de kan få leva vidare i många år. I TÔNN 4-ever säljer vi även varor som har mindre skador eller defekter och inte kan säljas för fullpris. här finns möjligheten i att kunna köpa vissa hylldelar i TÔNN 4-ever och komplettera med andra delar från vår webshop. Vi får ibland frågor om vi har gamla Betonggruvan-produkter kvar i lager. (Vi hette tidigare Betonggruvan) Tyvärr har vi inte det, men I TÔNN 4-ever gruppen kan du söka efter om någon annan har din favorit att sälja.

Portal hyllsystem – en modulär produkt

Hyllsystemet Portal är modulärt och gjort för att anpassa, bygga på och dela upp. Vi som formgivare har ett stort ansvar att ta beslut som förenklar återvinning när produkten till slut når sin livscykelns slut. Att våra produkter är enkla att ta isär och har få blandade material är viktiga beslut vi tagit som hjälper till vid återvinning.
Det ska vara enkelt att byta ut delar och reparera din Portalhylla. Produkter som slits med åren får en uppdatering genom Shelf care. Här säljer vi reservdelar och förbättringsfärg till självkostnadspris.

Produktion

Vi jobbar med material som är gjorda för att hålla genom livet. 

Vi har nära kontakt med våra leverantörer och vi har en kort värdekedja där vi har kontroll över varje steg. Alla våra produkter går direkt från produktion till vårt lager i Nacka. Vi skickar sedan alla ordrar direkt till kund. 

Vi producerar störst del vårt hyllsystem i Baltikum, furun kommer från norra Sverige och mindre tillbehör tillverkas i Kina.

Frakt och pack

Våra modulära produkter kan fraktas i platta paket. För det är ju dumt att frakta luft. Hur produkten slutligen packas finns med tidigt i vår designprocess.

Plastindustrin och hållbara packmaterial är något som vi, precis som alla andra, står inför stora utmaningar med. 

Vi letar efter packmaterial som ersätter den bubbelplasten. Just nu jobbar vi i ett projekt tillsammans med ett innovativt företag för att kunna packa våra produkter i ull som är restprodukt från textilproduktion. 

Portal-planereraren för genomtänkta köp

Vi erbjuder alltid hjälp med ditt köp genom Portal-planeraren där vi planerar nya hyllor och planerar om befintliga hyllor. Vi planerar Portal-hyllor när livet förändras, som vid en flytt eller ommöblering. Eller när du kommit över nya hylldelar från TÔNN 4-ever. Vi ser till att våra produkter får leva 4-ever. 

Vi är måna om att våra produkter ska leva i många år och inte säsonger, därför har vi inga erbjudanden eller rabatter på hyllsystemet Portal.

Hur allt började

Hyllsystemet Portal föddes i vår första butik på Sveavägen i Stockholm. Då hette vi Betonggruvan och vi tillverkade hyllan för att kunna visa upp de produkter som vi då sålde. Den var enkel att montera, luftig och framför allt lätt att ändra om. Kunder började fråga om hyllsystemet gick att köpa. Efter en tid vid ritbordet blev hyllan äntligen till en produkt! Sedan dess har vi adderat fler kombinationer, höjder, färger och tillbehör. Och tack vare våra kunders tankar och önskemål fortsätter vi att utveckla Portal tillsammans.

Läs mer om TÔNN