Blog / Journal / Emilia Ilke

In my shelf

Emilia Ilke

Hon ligger inte på latsidan, skrev Kakan Hermansson på Instagram. Det är verkligen sanningen. Under två föräldraledigheter har Emilia gjort samarbeten med flera företag där hennes typiska “Emilia Ilke stil” pryder allt från mattor till smycken. Det är ändå bara vi sidan av sitt konstnärskap. 

Köp Emilias hylla Läs mer

Emilia ställde ut på Galleri Anna H i Göteborg tillsammans med keramikern Malwina Kleparska i mars. I maj debuterar hon med barnboken Räkna med Havet. Senare i år kan vi se Emilias matta på Liljevalchs vårsalong. Full fart. 

Vi träffar Emilia i hennes altelje i Liljeholmen. Alteljen ligger i ett stort hus med rivningskontrakt. Men det tar Emilia med ro. 

– Det har säkert varit så i 10 år. Kanske blir det 10 år till. Det är ingen som vet. Därför har det aldrig känns värt att satsa på att göra iordning så det funkar här trots att det var välbehövligt. Nu står det två hyllor i den nya färgen kamel från TÔNN furniture (tidigare Betonggruvan) på var sida om dörren fyllda med konst och material för att skapa mer.

Vilka är det som sitter här i huset?

Det är alla möjliga kreatörer allt från modeskapare, fotografer, förläggare, mellovinnare och arkitekter. Ibland gör vi saker ihop som julmarknad, loppisar eller releaser. Jag tror att det var någon 10-års fest här förra året men förmodligen födde jag barn eller nått då.

Obligatoriska frågan till kreatörer. Vad får du inspiration ifrån?

Min bucketlist har kommit att bli min inspiration. Den driver mig framåt och får mig att spana mot ny inspiration och nya mål.

Vad gillar du med hyllan?

Att hyllan innehåller dold och öppen förvaring så att jag kan välja vad jag visar/gömmer. Samt att designen är rak och enkel och låter pryttlarna ta för sig. Sjukt lättplacerad också.

Vad har du i din hylla?

Hyllan står i min ateljé så mest konstrelaterade grejer som jag behöver när jag skapar. Penslar, färgtuber, papper, dukar, pennor, ritkol, skisser, to do listor, visitkort mm. Men även lite ljus, skulpturer och prylar jag gillar.

Hur ofta är du här?

Senaste året har jag mest jobbat hemma pga covid och att jag varit föräldraledig. Men barnen är med här ibland. Vi har en rutin vi alltid gör.

Vi äter paj till lunch, läser en speciell bok (den enda barnbok som finns i den allmänna bokhyllan), limmar träbitar och tejpar loss.

 

Berätta om Vårsalongen?

Vårsalongen på  Liljevalchs är en superdemokratisk utställning där alla över 18 år får söka. Det är andra året jag är med. Första året byggde de om så det var i en trist lokal på Malmskillnadsgatan. I år är det Corona och fortfarande oklart när det blir. 

 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Bästa med mitt jobb är att det inte känns som ett jobb. Förlåt för cheesy men det är mer som en livsstil som jag hoppas och tror kommer vara livet ut, inget jag kommer gå i pension ifrån liksom. Sedan kan det vara massa stress och kreativ ångest och oduglighetskänslor så det är inte smärtfritt. Men jag känner mig fri och får arbeta med min passion så det är det absolut bästa.

 

Vi vinkar hejdå, Emilia ska ner en trappa och prata med förläggaren för boken. 

Emilia har valt hyllor i vår nya färg Kamel och matchat med med hurtsar i offwhite. 

Våra vänners hylllor

 • Emilia Ilke's smala hylla med liten lådhurts i off-white.

  Emilias första hylla

  6,340 kr9,035 kr
 • Emilia Ilke låga hylla i hennes ateljé.

  Emilias andra hylla

  3,665 kr6,960 kr
 • Hyllplan – kamel

  325 kr995 kr
 • Hyllgavel – Kamel

  1,095 kr2,195 kr
 • X-MAS TREAT

  Bokstöd Paus

  236 kr(295 kr)
Blog / Journal / Emilia Ilke

Portal hyllsystem

Vi hjälper dig planera din Portalhylla

Anpassa Portalhyllan efter ditt hem. Fyll i önskad bredd, höjd och färg i vårt snabba hyllformulär. Vi återkommer med en skiss och pris på din hylla och hjälper gärna till att bolla idéer för just ditt rum.

När du är nöjd får du en färdigpackad varukorg redo att beställas. Tjänsten är helt kostnadsfri såklart!

Till Portal-planeraren


Don’t miss the XMAS SHOP with more treats up to 50% off. For you or a loved one 💙


Hello @malikafavre studio 👋 spot the off white and green bookend in perfect harmony with Malika’s prints. PAUS bookend now at 20% off🫶


Petit Étagère ❤️ you choose color and width and voilà!


Darling Parad! Now at 20% off in the X-MAS Shop 👀👀

📸 @elena_ramirez


Camel 🐫 + yellow ochre 🟡 = magic ✨

📸 @_mikaellundblad


HO HO HO! We love having you here in our little TÔNN community, all sharing your everyday living with us. It’s you who make TÔNN! It’s time for a treat from us to you. 20% on selected small furniture and accessories. As a gift to yourself (shelf) or to someone you care about. 🎄❄️🎁🧑‍🎄


Is it even a room without a Portal shelf? 🤔


Psst.. don’t forget about our Facebook group TÔNN 4-ever! Here you can buy, sell and request our products. Right now: selling small bookshelf & mirror and requests for drawer cabinet small. Join us!


❄️OPEN SHOWROOM THIS SATURDAY❄️ Let’s talk Portal over a coffee. Welcome!


All the essentials ✨☕️

📸 @_mikaellundblad


OPEN SATURDAY! Come by, talk some shelves and get help planning your Portal!


Lotta’s shelf 2.0! A new update with the new wall shelf ladder, integrated TV and crisp white shelves. 

📸 @_mikaellundblad


The TV is the object we love to hate. Too big, too ugly, but such a crucial part of triving at home. The TV simply brightens up what we at TÔNN love the most, the everyday living. You’ve asked. We’ve listened and come up with more possibilities for decorating with the TV.
📸 @_mikaellundblad


We help you plan the perfect Portal shelf for you and your home ✨


Double the BUMP tray double the fun! 
📸 @ulrikeleamoormann