Blog / Journal / Jenny & Adam

In my shelf

Jenny & Adam

Vem drömmer inte om en hall som aldrig är stökig? Hos författaren Jenny Nordlander och artisten Adam Taal utvecklas Portal-hyllan i takt med livet – och gör det samtidigt lite lättare.

Köp Jennys hylla Köp Adams hylla

Vilka bor här?

– Jenny Nordlander, journalist och författare, och Adam Taal – mest känd som artist under namnet Adam Tensta. Han driver också utbildningen FRAMÅT och independent-festivalen TMRW/TDAY. Och så våra två barn Valma, 7, och Ivan 3.

Var befinner vi oss?

– I ett av de stora, böjda bananhusen i Tantolunden i Stockholm, 60-talsbetong som vi älskar. Det är kontrasterna mellan den väldigt råa, betongen och vattnet med det gröna frodiga. Vi flyttade nyss hit. Adam är uppväxt i 60-talshus i Tensta, han dras till den här arkitekturen. Och jag som kommer från en småstad, men har insett att jag mår bra av att bo mitt i en stor stad – samtidigt som det är lugnt fast det är mitt på Söder. Det känns perfekt. Just nu badar jag varje dag vid ”vår” brygga.

Berätta om er första Portal-hylla!

– Vi köpte en hylla med ett skrivbord till vår förra lägenhet. Jag hittade den på Internet och tyckte bara att den var så snygg. Den var jättelätt att flytta med hit och hade passat bra i vilket rum som helst. Nu har vi den i sovrummet, som en extra avsides plats för oss vuxna. En av hyllorna är fylld av böcker skrivna av folk jag känner och så har Adam en teknikhylla. Hit kan man dra sig undan och jobba, då ser man vattnet och bron. Jag älskar broar, ett mål med att bo här var att se bron.

– När vi flyttade hit kände jag att nu jävlar ska vi ha en städad hall! Inga skor på golvet någonsin, typ. Så vi satte in flera Portal-hyllor, med sjukt mycket plats för skor. Mattorna i hyllorna var min idé, de finns att köpa hos Tônn. Alla har varsin personlig låda med accessoarer och så har barnen sina S-krokar längre ner. Det blev som jag tänkte, det funkar faktiskt. Jag är så nöjd!

Vad föll du för med hyllan?

– Att den är så enkel. Och snygg. Jag tycker att tydligheten inspirerar på så sätt att jag inte blir stressad av tusen valmöjligheter, men ändå kan använda den på så många olika sätt och anpassa efter behov. Det väckte lust när jag insåg det. Om det inte är skohyllor kan det bli bokhyllor. Man skulle kunna ha såna hyllor överallt, egentligen. Det vore bra att dem i barnens rum, i badrummet… Sen passar den jättebra i en 60-talslägenhet, men är fin i ett sekelskifteshus också. Den tar inget syre ur rummet.

Berätta om er inredningsstil?

– Den är nog både modern och klassisk i ett. Nu har vi inte bott här så länge, så det har inte hunnit bli så mysigt som jag vill ha det, men det är mycket rena linjer, 60-talsinspirerat men också modernt, och klassiskt – det ska hålla! Sen vill vi ha ett hem inrett för aktivitet. Vi har ett rum som vi kallar ateljén där det får komma färg och lim på golv och möbler, det är gjort för att vara kreativt för hela familjen. Vi ska leva här, men ändå ha det fint. Hallmöbeln är nog ganska talande för uppdelningen hemma hos oss, jag lägger grunden och organiserar, sen är det Adam som städar mest. Han är den enda jag har varit ihop med som vill ha det mer städat än jag!

Hur mycket musik spelas?
– Mycket, men det är framför allt styrt av vår dotter just nu. Hon lyssnar mycket på Melodifestivalen och känner verkligen glädjen i musiken, det tycker vi är huvudsaken.

Era bästa tips för att hålla ordning?

– Att det finns en plats för allt. Så tänker jag. Att det är organiserat, en tydlig plats för allt så att det blir enkelt att hålla ordning. Nu när vi kommer hem lägger alla (nästan) sina saker där de ska vara direkt (nästan), i stället för att plocka undan senare.

Hallinspiration

 • Jennys första hylla

  10,655 kr19,340 kr
 • Pia Ulin hallhylla i brunt med plats för mycket förvaring.

  Pias hylla

  10,405 kr16,395 kr
 • Adams hylla

  7,360 kr
 • X-MAS TREAT

  S-krok

  92 kr(115 kr)
 • Skomatta Plain

  395 kr695 kr
 • Klädstång Pinn

  995 kr
Blog / Journal / Jenny & Adam

Portal hyllsystem

Vi hjälper dig planera din Portalhylla

Anpassa Portalhyllan efter ditt hem. Fyll i önskad bredd, höjd och färg i vårt snabba hyllformulär. Vi återkommer med en skiss och pris på din hylla och hjälper gärna till att bolla idéer för just ditt rum.

När du är nöjd får du en färdigpackad varukorg redo att beställas. Tjänsten är helt kostnadsfri såklart!

Till Portal-planeraren


Don’t miss the XMAS SHOP with more treats up to 50% off. For you or a loved one 💙


Hello @malikafavre studio 👋 spot the off white and green bookend in perfect harmony with Malika’s prints. PAUS bookend now at 20% off🫶


Petit Étagère ❤️ you choose color and width and voilà!


Darling Parad! Now at 20% off in the X-MAS Shop 👀👀

📸 @elena_ramirez


Camel 🐫 + yellow ochre 🟡 = magic ✨

📸 @_mikaellundblad


HO HO HO! We love having you here in our little TÔNN community, all sharing your everyday living with us. It’s you who make TÔNN! It’s time for a treat from us to you. 20% on selected small furniture and accessories. As a gift to yourself (shelf) or to someone you care about. 🎄❄️🎁🧑‍🎄


Is it even a room without a Portal shelf? 🤔


Psst.. don’t forget about our Facebook group TÔNN 4-ever! Here you can buy, sell and request our products. Right now: selling small bookshelf & mirror and requests for drawer cabinet small. Join us!


❄️OPEN SHOWROOM THIS SATURDAY❄️ Let’s talk Portal over a coffee. Welcome!


All the essentials ✨☕️

📸 @_mikaellundblad


OPEN SATURDAY! Come by, talk some shelves and get help planning your Portal!


Lotta’s shelf 2.0! A new update with the new wall shelf ladder, integrated TV and crisp white shelves. 

📸 @_mikaellundblad


The TV is the object we love to hate. Too big, too ugly, but such a crucial part of triving at home. The TV simply brightens up what we at TÔNN love the most, the everyday living. You’ve asked. We’ve listened and come up with more possibilities for decorating with the TV.
📸 @_mikaellundblad


We help you plan the perfect Portal shelf for you and your home ✨


Double the BUMP tray double the fun! 
📸 @ulrikeleamoormann