Blog / Journal / Katarina Matsson

In my shelf

Katarina Matsson

Katarina Matsson @ettrumtill om att resa med barn till New York, kärleken till radhusområdet i Hökarängen och böcker och saker som sparks joy.

Köp Katarinas hylla Inspiration till vardagsrummet

Vi besöker Katarina Matsson @ettrumtill. Katarina jobbar som editionschef på Elle Magazine,  just nu föräldraledig med lilla Hilma. På väg mot Katarinas radhus söder om Stockholm slås vi av mysigheten i området. Katarina möter oss hemma i radhuset för fika och hyllsnack.

Hej Katarina! Vem bor här?

Jag och min familj. Jakub, Milo 4 år och Himla 9 månader.

Vad fick er att flytta till detta fina område?

En av mina äldsta vänner flyttade hit, och hennes son är min gudson. Vi älskar verkligen området, med dess 40-talshus med omgivning ritad av Walter Bauer. Det är världens härligaste plats. Grannarna har så fina traditioner som går tillbaka till 50-talet. Som lucia till exempel, när barnen i området vandrar runt med facklor och en häst. Många av våra grannar är i samma stadie i livet som vi, barnen leker ihop och jag har en bokklubb. Vi är här för att stanna.

Du tillbringade en månad i New York nyss, berätta!

Jag och Jakub bodde i New York från 2010-2013/1, och kände att det skulle vara så härligt att koppla vårt liv nu till den tiden. Vi hyrde en väns lägenhet och det var ljuvligt. Alltså, så klart bråkade vi där också men alla sov bra och det var ett så bra break från vardagen. Hemma finns alltid något att fixa, men under denna tid kunde vi bara glömma de sakerna. En sak var dock mindre härlig, dollarn var så hög. En dag åt jag och Milo lunch för 55 dollar, bara vi två.

Att åka till New York under sin föräldraledighet är en dröm för många. Vad vill du rekommendera?

Det är så bra att resa hit med barn. Alltså, det finns ju inga hissar till tunnelbanan, så du måste ha bärsjal och promenera mycket. Men att gå på museum med barn är så härligt. Vi gick till Museum of Natural History och tittade på dinosaurier, men Milo var mest intresserad av rymdstenarna som dödade dem. Och, The New Museum var riktigt bra, de visade videokonst som hela familjen uppskattade, och hade en ny verkstad för barn.

Vi har koll på ALLA New Yorks lekplatser nu. De bästa är den intill Metropolitan Museum i Central Park, Ancient Playground heter den, och en i Williamsburg som jag tror heter Domino Playground.

Vi hängde lite i East Village’s Community gardens, tittade på sköldpaddor och lekte borkarövare. Generellt är det så härligt att hänga i New York. Det är alltid saker som händer på gatorna, någon spelar musik eller ett fint fönster att titta i. Mitt bästa tips är helt enkelt att promenera runt. Det ginns pizza slizcs överallt.

Vad gillar du mest med er Portalhylla?

Vi är bok-hoarders på ett sjukt sätt, och har alltid tidigare haft förvaringsproblem. Jag älskar det faktum att Portalhyllan är så fin och enkel. Den passar verkligen fint i vårt 50-talshus.

Och — den rymmer väldigt mycket böcker, på vissa ställen har vi böcker i dubbla led men hyllan ser fortfarande clean ut. Det är fint att man har möjlighet att sätta hyllplan på olika nivåer, och de är verkligen enkla att montera. Vi har en låg Portalhylla på bottenvåningen och en hög på ovanvåningen. Båda hyllorna är vita med furuhyllplan. Jag tycker det är fint att de matchar för att binda ihop våningarna med varandra. Samma system men olika konstruktioner.

Jag har lätt att fastna för böcker, och saker generellt. Vi har ett problem i vår familj: jag älskar mina stenar från Danmark (där vi var på semester) och mina loppisfynd och allt. Min man är inte så intresserad av saker men har svårt att göra sig av med grejer. Det är en sån dålig kombo! Vår ambition är att bara ha saker som sparks joy men det är så mycket som sparks joy!

Den höga hyllan använder vi mest för böcker, men där finns också en liten samling av parfymer och några skor. Göm inte dina finaste grejer, sätt dem på hyllan för saker som sparks joy.

Tack för att vi fick komma Katarina!

Katarina Matsson furuhylla i hennes sovrum inredd med skor, parfymer, böcker och loppisfynd.
Katarina Matsson stylar sin Portalhylla i furu med loppisfynd och parfymer.

Liknande hyllor

 • Liten bokhylla

  3,365 kr11,060 kr
 • Bokhylla

  6,340 kr20,025 kr
 • Lång låg bokhylla i Stina Lönnkvist hem.

  Stinas hylla

  3,365 kr17,675 kr
 • Frida lund off-white hylla i köket och hallen.

  Fridas hylla

  10,460 kr19,745 kr
Blog / Journal / Katarina Matsson

Portal hyllsystem

Vi hjälper dig planera din Portalhylla

Anpassa Portalhyllan efter ditt hem. Fyll i önskad bredd, höjd och färg i vårt snabba hyllformulär. Vi återkommer med en skiss och pris på din hylla och hjälper gärna till att bolla idéer för just ditt rum.

När du är nöjd får du en färdigpackad varukorg redo att beställas. Tjänsten är helt kostnadsfri såklart!

Till Portal-planeraren


Don’t miss the XMAS SHOP with more treats up to 50% off. For you or a loved one 💙


Hello @malikafavre studio 👋 spot the off white and green bookend in perfect harmony with Malika’s prints. PAUS bookend now at 20% off🫶


Petit Étagère ❤️ you choose color and width and voilà!


Darling Parad! Now at 20% off in the X-MAS Shop 👀👀

📸 @elena_ramirez


Camel 🐫 + yellow ochre 🟡 = magic ✨

📸 @_mikaellundblad


HO HO HO! We love having you here in our little TÔNN community, all sharing your everyday living with us. It’s you who make TÔNN! It’s time for a treat from us to you. 20% on selected small furniture and accessories. As a gift to yourself (shelf) or to someone you care about. 🎄❄️🎁🧑‍🎄


Is it even a room without a Portal shelf? 🤔


Psst.. don’t forget about our Facebook group TÔNN 4-ever! Here you can buy, sell and request our products. Right now: selling small bookshelf & mirror and requests for drawer cabinet small. Join us!


❄️OPEN SHOWROOM THIS SATURDAY❄️ Let’s talk Portal over a coffee. Welcome!


All the essentials ✨☕️

📸 @_mikaellundblad


OPEN SATURDAY! Come by, talk some shelves and get help planning your Portal!


Lotta’s shelf 2.0! A new update with the new wall shelf ladder, integrated TV and crisp white shelves. 

📸 @_mikaellundblad


The TV is the object we love to hate. Too big, too ugly, but such a crucial part of triving at home. The TV simply brightens up what we at TÔNN love the most, the everyday living. You’ve asked. We’ve listened and come up with more possibilities for decorating with the TV.
📸 @_mikaellundblad


We help you plan the perfect Portal shelf for you and your home ✨


Double the BUMP tray double the fun! 
📸 @ulrikeleamoormann