Blog / Journal / Swantje Hinrichsen

In my shelf

Swantje Hinrichsen

Art directorn Swantje Hinrichsen har flyttat till en ny lägenhet, och har samtidigt uppdaterat sin Portal-samling med ytterligare hyllor, anpassade för det nya arbetsrummet. Här finns plats för både böcker, skrivbord och vinyler. Och färg!

Till Portal-planeraren Läs Swantjes första intervju

Berätta om din nya lägenhet. Det ser otroligt ut! Färgglatt och mysigt.

Det är en lägenhet på 140 kvm på bottenvåningen med en stor trädgård omgiven av gamla natursköna träd. Huset är från 1930 och byggdes tidigare för en familj på tre generationer.

Vi hade sådan tur förra sommaren när vi hittade den. Till skillnad från huset vi bodde i innan är det så lugnt här, så jag känner mig redan lugn. Nu längtar jag till sommar när vi får mer boyta med terrassen och trädgården.

Hur planerade du renoveringen? Gör du moodboards eller improviserar du rum för rum?

Jag gör moodboards, precis som jag gör i mitt jobb som art director och grafisk formgivare. Det hjälper mig att hålla fokus och vara kvar i samma koncept som jag tänkt från början.

Färg är verkligen du Swantje. Berätta hur du tänker när det gäller färg. Vad är hemligheten med att hitta kontrastfärger som poppar men ändå känns harmoniska?

Jag har en typ av känslomässig synestesi, vilket innebär att känslor utlöser sinnesupplevelser, till exempel färgseende. De flesta färger är kopplade till känslor, så det första jag gjorde när vi hade nycklarna och kunde starta vår mini- (eftersom det är en hyreslägenhet) renovering. Jag gick från rum till rum och lät känslorna tala.

I köket till exempel, kände jag att det var som att stå i en glassaffär eller godisaffären som Pippi Långstrump är i med sina kompisar. Jag bara visste att det måste blir pastellblått och gult i kombination med kontrasterande färger som mörkrött, Klein-blått och orange. 

När det kommer till att skapa kontraster har jag tyvärr ingen hemlighet att dela med mig av. Jag älskar verkligen kontraster och de flesta färger dyker bara upp i mitt huvud, de bara är där.

Vi är så glada att du just monterat din tredje Portal-hylla. Vad är det du gillar med Portal-hyllan?

Jag älskar att den är så flexibel och luftig men ändå lekfull. Hyllan vi har i vårt arbetsrum hemma är den största Portal-hyllan jag haft. Jag är verkligen så glad för den!

Nu har vi ett helt rum där vi öppet kan förvara allt vi gillar: vinylskivor, böcker och prylar på ena sidan och två skrivbord med datorer på den andra. Designböcker för mig och skolgrejer för min pojkvän som är grundskolelärare.

Just nu, med hemundervisning och lockdown, sitter vi ibland bredvid varandra och arbetar där. Det har varit ganska utmanande för att vara ärlig, men vi har hittat ett sätt att förhålla oss till det.

Se mer av Swantjes färgglada hem på instagram @swantjeundfrieda och läs vår tidigare intervju med henne här. Vill du ha hjälp med att planera en hylla som passar just ditt hem? Fyll i vårt hyllformulär så återkommer vi med en skiss!

Bygg din egen hylla

 • Hyllplan i furu

  Hyllplan furu

  495 kr1,295 kr
 • Skrivbord Square

  1,695 kr
 • Hurts med lådor off-white

  Lådhurts stor

  3,295 kr
 • Hyllsystem i vitt

  Hyllgavel – vit

  1,095 kr2,195 kr
 • Liten hurts

  Lådhurts liten

  2,695 kr
Blog / Journal / Swantje Hinrichsen

Portal hyllsystem

Vi hjälper dig planera din Portalhylla

Anpassa Portalhyllan efter ditt hem. Fyll i önskad bredd, höjd och färg i vårt snabba hyllformulär. Vi återkommer med en skiss och pris på din hylla och hjälper gärna till att bolla idéer för just ditt rum.

När du är nöjd får du en färdigpackad varukorg redo att beställas. Tjänsten är helt kostnadsfri såklart!

Till Portal-planeraren


Don’t miss the XMAS SHOP with more treats up to 50% off. For you or a loved one 💙


Hello @malikafavre studio 👋 spot the off white and green bookend in perfect harmony with Malika’s prints. PAUS bookend now at 20% off🫶


Petit Étagère ❤️ you choose color and width and voilà!


Darling Parad! Now at 20% off in the X-MAS Shop 👀👀

📸 @elena_ramirez


Camel 🐫 + yellow ochre 🟡 = magic ✨

📸 @_mikaellundblad


HO HO HO! We love having you here in our little TÔNN community, all sharing your everyday living with us. It’s you who make TÔNN! It’s time for a treat from us to you. 20% on selected small furniture and accessories. As a gift to yourself (shelf) or to someone you care about. 🎄❄️🎁🧑‍🎄


Is it even a room without a Portal shelf? 🤔


Psst.. don’t forget about our Facebook group TÔNN 4-ever! Here you can buy, sell and request our products. Right now: selling small bookshelf & mirror and requests for drawer cabinet small. Join us!


❄️OPEN SHOWROOM THIS SATURDAY❄️ Let’s talk Portal over a coffee. Welcome!


All the essentials ✨☕️

📸 @_mikaellundblad


OPEN SATURDAY! Come by, talk some shelves and get help planning your Portal!


Lotta’s shelf 2.0! A new update with the new wall shelf ladder, integrated TV and crisp white shelves. 

📸 @_mikaellundblad


The TV is the object we love to hate. Too big, too ugly, but such a crucial part of triving at home. The TV simply brightens up what we at TÔNN love the most, the everyday living. You’ve asked. We’ve listened and come up with more possibilities for decorating with the TV.
📸 @_mikaellundblad


We help you plan the perfect Portal shelf for you and your home ✨


Double the BUMP tray double the fun! 
📸 @ulrikeleamoormann