Barbro Segerfelt

Barbro Segerfelt

Idag är vi hemma hos Barbro Segerfelt, även kallad Babbe. Hon är också min mormor. Hon är 94 år och bor i en fin lägenhet i Nacka, nära barn och barnbarn. 

När hon bjuder in ser vi direkt kakbuffén hon förberett till oss. Hon är klädd i ljusblått från topp till tå, perfekt matchad med interiören i hennes lägenhet. 

I Babbes sovrum sitter en Betonggruvanhylla, och Babbe berättar att hon är glad att ha något nytt i sitt hem. Hon valde helvit hylla eftersom hon ville ha något nätt och ljust. 

Vad är din favoritsak i hyllan?

Min skulptur av en kvinna som syr. Den har följt mig från mitt barndomshem och varit i min ägo sen 1925. 

Och fotografit av min man från 1946 och också väldigt viktigt för mig. VI möttes på ett bröllop. Jag var brudtärna och han var best man, jag friade i princip till honom den kvällen. Nästa dag ringde han på dörren hos mina föräldrar där jag bodde och resten är historia. 

Det stora porträttet föreställer Babbes mormor. Hon föddes 1868 och dog på sin 90-årsdag efter att ha firat i två dagar med sin familj. 

Vad har du för böcker i din hylla?

Mina favoritböcker är mina kokböcker. Det är viktigt att jag kommer åt dem enkelt, för det är dem jag använder mest. Jag gillar verkligen Hiram, och har alla hennes böcker. De är så använda att sidorna håller på att ramla av. 

Jag har också en hel del böcker om barnpsykologi, som jag använde i mitt jobb som förskollärare. Men jag läser mest biografier, till exempel om Astrid Lindgren. 

Vi pratar om hur bokhyllan har ändrat karaktär sen hon växte upp. Då fyllde man inte sin hylla med annat än böcker. Babbe minns när hela hennes barndomshems väggar var fyllda med böcker. Dagens hyllor ser annorlunda ut eftersom folk inte köper böcker i lika stor utsträckning.

Vad gillar du med din Portalhylla?

Jag gillar att det går att anpassa hyllan efter vad du har i den, till skillnad mot en traditionell bokylla.

Tack för att vi fick komma Babbe!

Babbe har valt vita hyllgavlar och vita hyllplan, en riktigt fin enkel variant när du blandar böcker med saker och minnen. En bra idé när du har blandade saker i din hylla är att gruppera dem, låt böcker bilda en sida och ting en annan. Det ger en mer rofyllt intryck. En veckad lampskärm i hyllan ger ett varmt mysigt ljus till rummet.

        

 

Tillbaka till blogg
en ritning av en off-white hylla i måtten 244x237 cm

Vi hjälper dig planera din Portalhylla

Anpassa Portalhyllan efter ditt hem. Fyll i önskad bredd, höjd och färg i vår Portal-planerare. Vi återkommer med en skiss och pris på din hylla och hjälper gärna till att bolla idéer för just ditt rum.

När du är nöjd får du en färdigpackad varukorg redo att beställas. Tjänsten är helt kostnadsfri såklart!

Till Portalplaneraren