Fanna Ndow Norrby

Fanna Ndow Norrby

Vem bor här?

– Här bor jag, Fanna, och min fästman David. Jag driver produktionsbolaget AF Produktion med Amie Bramme Sey, min kusin och kollega. Vi startade podden Raseriet 2016, som nu blivit ompaketerad till Amie & Fanna. Jag har gjort mycket antirasistiskt och feministiskt arbete, så till den grad att jag blivit utmattad och gjort en stor produktion för SVT om det som heter ”We can’t do it”. Jag rör mig bland frågor som handlar om kvinnor, mående, antifeminism och rasism.

 

Var befinner vi oss?

– Vi är i Liljeholmen, i en 2,5:a med stor balkong och utsikt över sjön Trekanten. Vi har bott här i snart 1,5 år.

 

Hur hamnade Portal-hyllan hos er?

– Jag hittade egentligen TÔNN via den lilla runda hyllan Plateau. Den var så himla fin och sedan insåg jag att det fanns flera olika modeller. Hur skulle vår hylla kunna se ut? Vi kom ganska snabbt fram till den här L-formen, men funderade också på ett C eller ett U. Sen kände vi att färgen är fantastisk. Jag kan bli stressad av mönster, så vårt hem är väldigt lugnt. Jag hade perioder när jag var yngre när jag gillade blommigt, men jag förstod rätt tidigt att prickar och rutor stressar mig. Det enda mönster jag klarar av är leo.

 

          

Hur har ni inrett den?

– Vi ville ha en hylla som var ganska enkel och där vi kunde ställa in saker så att det inte blir för plottrigt. För mig är det en mardröm att ha en hylla som är helt fullpackad med böcker. Så jag har i stället hela källaren full och går ofta till Stadsmissionen.

 

Vad finns i hyllan?

– Några växter. Det är David som tar hand om dem. Jag är ingen växtgäri, men tycker det är fint när de står där. En rund lampa och en rund gul vas, när den används står den framme och när den inte används står den i hyllan som prydnad. Bysten har min mormor gjort, jag fick ta över den när hon flyttade till äldreboende. Den har stått lite avskilt hemma hos henne, men jag har alltid tittat på den och tyckt att den är fin. Där bakom finns Davids Flaming Canyon-bild från Zion National Park i Utah. David var där 2014 och tyckte det var en av de vackraste nationalparkerna han någonsin besökt. Och så lite färgkoordinerade böcker.

 

Ja, vilken är den bästa boken som finns där?

– Det är väldigt många bra böcker här. Jag skulle spontant säga att de bästa är ”Vända hem” av Yaa Gyasi och ”Svart kvinna” av mig själv, haha. Vi har också Kahlil Gibrans ”Profeten”, som är otroligt. Jag fick den av en vän till familjen när jag skulle flytta utomlands.

– Sen har vi ”Factfulness” av Hans Rosling som David läste häromåret. Vilka vi är kommer fram väldigt tydligt i boksamlingen, han är mycket mer av en faktakille som jobbar med ekonomi och gillar att ta sig an frågor från statistikhåll. Men han har också varit bartender, så vi har en del drinkböcker.

            

Så här dricker man campari och spelar bridge?

– Det är kanske en lite tantig hylla? Jag tror att både jag och David är redo för drinkar och bridge, vi måste bara lära oss det först, men vi älskar att spela kort och brädspel! Där uppe har vi också mina häxgrejer, kristaller och palo santo. Jag har en väldigt dubbel inställning till rökelse. Min pappa är från Gambia, och jag är uppväxt med väldigt mycket rökelse. För det första fick jag allergi. För det andra luktade det väldigt speciellt, och det blev en jobbig grej. Men när jag känner att jag behöver lite cleansing tänder jag den.

 

Du och David verkar rätt olika, hur har ni fått ihop era stilar?

– När vi flyttade ihop för 1,5 år sedan kom vi från två väldigt olika typer av hem. Jag hade bott på 18 kvadrat i Bagarmossen, David i andrahand i Atlas-området i Vasastan. Det finns så mycket som är fint i sekelskifteslägenheter som inte är snyggt i nybygge! Jag hade inte så mycket att komma med till bordet; ”Min lilla, lilla grej från min lilla, lilla lägenhet”. Vi har verkligen resonerat oss fram och försökt hitta det vi både gillar. Ingen av oss tycker om när det är för plottrigt.

 

Och tv:n är på plats!

–  Äntligen fick vi upp den på väggen! Eventuellt sitter den lite för högt, men David är väldigt lång så det fick bli så. Vi älskar vår tv. Just nu tittar vi på ”House of Dragons” – ”Hot D” som jag tycker det är jättekul att den kallas. Och såklart ”Bachelor Sverige” som både jag och David ser för första gången denna säsong och älskar!

Tillbaka till blogg
en ritning av en off-white hylla i måtten 244x237 cm

Vi hjälper dig planera din Portalhylla

Anpassa Portalhyllan efter ditt hem. Fyll i önskad bredd, höjd och färg i vår Portal-planerare. Vi återkommer med en skiss och pris på din hylla och hjälper gärna till att bolla idéer för just ditt rum.

När du är nöjd får du en färdigpackad varukorg redo att beställas. Tjänsten är helt kostnadsfri såklart!

Till Portalplaneraren