Flora Wiström

Flora Wiström

Hej Flora! Vem bor här?

Jag och min pojkvän Johan

Du har många böcker i din Portalhylla, berätta – hur sorterar du dem?

Det kanske har att göra med mitt kontrollbehov, men jag sorterar böckerna efter vilka jag läst och inte. Och efter hårdpärm och pocket. Jag älskar att äga böcker, som troféer över hur mycket jag läser. 

Vilken bok vill du rekommendera?

Röd Självbiografi (Red autobiography) av Anne Carson. Det är en väldigt spännande lyrisk novell, en tolkning av myten om Herakles och Geryon. Geryon är ett monster som blir förälskad i Herakles, men Herakles är inte lika entusiastisk. Det är en stark bild om lust. Jag läste den precis i min bokklubb och kunde inte sluta läsa. Det är en väldigt välskriven och egendomlig bok.

      

Berätta om den lilla teckningen bakom växterna!

Jag fick den av min kille på min 24-årsdag. Vi hade dejtat i några månader, han är arkitekt och gav mig en ritning av en liten stuga där jag kan sitta och skriva. Det var så gulligt att jag inte kunde sluta gråta. Han hade inte avsikten att den skulle byggas, mer en gullig gest för att uppmuntra mig att skriva.

Du släppte boken Hålla andan detta året, berätta om den. 

Den utspelar sig i en simhall. Sådana platser gör min obekväm, du är så utsatt och det är förknippat med att gå dit med skolan och att vara avklädd. Men det är också något härligt med omklädningsrum. När jag bestämt platsen boken skulle utspela sig på involverade jag alla vrår i berättelsen. Från taket till receptionen till bastun och personalrummet. 

Huvudkaraktären är en ung elitsimmare som en dag försvinner spårlöst. Hennes syskon försöker förstå sig på hennes försvinnande, det är historia om relationer. Omslaget till Hålla Andan är gjort av Sara Edström som också designade min första bok Stanna. Hon designar också nyutgåvorna av Annika Thors böcker. 

Berätta om din hylla

Jag hade tidigare en mindre version, när jag bodde i en 24 kvm-lägenhet. Då hade jag tre hyllsektioner, men efter att jag flyttade fick jag mer plats och kunde bygga ut den med ytterligare en sektion. 

När jag var precis nyinflyttad målade jag och min kompis alla furuhyllplanen i våra underkläder. Jag älskar att de är målade i samma nyans som väggen, och att hyllan fyller hela väggen. Böckerna och sakerna i min hylla blir verkligen blickfånget i rummet. Det är lätt att möblera om i hyllan för att ge rummet en ny känsla. Jag läste precis att det är bra för ett rum att flytta om saker då och då. Bra för energin.

Tack för att vi fick komma Flora!

Tillbaka till blogg
en ritning av en off-white hylla i måtten 244x237 cm

Vi hjälper dig planera din Portalhylla

Anpassa Portalhyllan efter ditt hem. Fyll i önskad bredd, höjd och färg i vår Portal-planerare. Vi återkommer med en skiss och pris på din hylla och hjälper gärna till att bolla idéer för just ditt rum.

När du är nöjd får du en färdigpackad varukorg redo att beställas. Tjänsten är helt kostnadsfri såklart!

Till Portalplaneraren