Katarina Matsson

Katarina Matsson

Vi besöker Katarina Matsson @ettrumtill. Katarina jobbar som editionschef på Elle Magazine,  just nu föräldraledig med lilla Hilma. På väg mot Katarinas radhus söder om Stockholm slås vi av mysigheten i området. Katarina möter oss hemma i radhuset för fika och hyllsnack.

Hej Katarina! Vem bor här?

Jag och min familj. Jakub, Milo 4 år och Himla 9 månader.

Vad fick er att flytta till detta fina område?

En av mina äldsta vänner flyttade hit, och hennes son är min gudson. Vi älskar verkligen området, med dess 40-talshus med omgivning ritad av Walter Bauer. Det är världens härligaste plats. Grannarna har så fina traditioner som går tillbaka till 50-talet. Som lucia till exempel, när barnen i området vandrar runt med facklor och en häst. Många av våra grannar är i samma stadie i livet som vi, barnen leker ihop och jag har en bokklubb. Vi är här för att stanna.

         

Du tillbringade en månad i New York nyss, berätta!

Jag och Jakub bodde i New York från 2010-2013/1, och kände att det skulle vara så härligt att koppla vårt liv nu till den tiden. Vi hyrde en väns lägenhet och det var ljuvligt. Alltså, så klart bråkade vi där också men alla sov bra och det var ett så bra break från vardagen. Hemma finns alltid något att fixa, men under denna tid kunde vi bara glömma de sakerna. En sak var dock mindre härlig, dollarn var så hög. En dag åt jag och Milo lunch för 55 dollar, bara vi två.

Att åka till New York under sin föräldraledighet är en dröm för många. Vad vill du rekommendera?

Det är så bra att resa hit med barn. Alltså, det finns ju inga hissar till tunnelbanan, så du måste ha bärsjal och promenera mycket. Men att gå på museum med barn är så härligt. Vi gick till Museum of Natural History och tittade på dinosaurier, men Milo var mest intresserad av rymdstenarna som dödade dem. Och, The New Museum var riktigt bra, de visade videokonst som hela familjen uppskattade, och hade en ny verkstad för barn.

Vi har koll på ALLA New Yorks lekplatser nu. De bästa är den intill Metropolitan Museum i Central Park, Ancient Playground heter den, och en i Williamsburg som jag tror heter Domino Playground.

Vi hängde lite i East Village’s Community gardens, tittade på sköldpaddor och lekte borkarövare. Generellt är det så härligt att hänga i New York. Det är alltid saker som händer på gatorna, någon spelar musik eller ett fint fönster att titta i. Mitt bästa tips är helt enkelt att promenera runt. Det ginns pizza slizcs överallt.

Vad gillar du mest med er Portalhylla?

Vi är bok-hoarders på ett sjukt sätt, och har alltid tidigare haft förvaringsproblem. Jag älskar det faktum att Portalhyllan är så fin och enkel. Den passar verkligen fint i vårt 50-talshus.

Och — den rymmer väldigt mycket böcker, på vissa ställen har vi böcker i dubbla led men hyllan ser fortfarande clean ut. Det är fint att man har möjlighet att sätta hyllplan på olika nivåer, och de är verkligen enkla att montera. Vi har en låg Portalhylla på bottenvåningen och en hög på ovanvåningen. Båda hyllorna är vita med furuhyllplan. Jag tycker det är fint att de matchar för att binda ihop våningarna med varandra. Samma system men olika konstruktioner.

Jag har lätt att fastna för böcker, och saker generellt. Vi har ett problem i vår familj: jag älskar mina stenar från Danmark (där vi var på semester) och mina loppisfynd och allt. Min man är inte så intresserad av saker men har svårt att göra sig av med grejer. Det är en sån dålig kombo! Vår ambition är att bara ha saker som sparks joy men det är så mycket som sparks joy!

Den höga hyllan använder vi mest för böcker, men där finns också en liten samling av parfymer och några skor. Göm inte dina finaste grejer, sätt dem på hyllan för saker som sparks joy.

Tack för att vi fick komma Katarina!

          

Tillbaka till blogg
en ritning av en off-white hylla i måtten 244x237 cm

Vi hjälper dig planera din Portalhylla

Anpassa Portalhyllan efter ditt hem. Fyll i önskad bredd, höjd och färg i vår Portal-planerare. Vi återkommer med en skiss och pris på din hylla och hjälper gärna till att bolla idéer för just ditt rum.

När du är nöjd får du en färdigpackad varukorg redo att beställas. Tjänsten är helt kostnadsfri såklart!

Till Portalplaneraren