Linnea Paulsson Neppelberg

Linnea Paulsson Neppelberg

Det är måndag, och vi är hemma hos TÔNN Furnitures art director Linnea, som bor i Midsommarkransen i Stockholm i en funkislägenhet på tredje våningen. Linnea välkomnar oss med Helle, 7 månader, på armen. Tvåan de bor i är visserligen inte så stor men känns mycket större med ljuset man får så här högt upp i trädtopparna. Blommor från Ulriksdals blomster-självplock fyller lägenheten.

Hej Linnea, berätta om alla blommor.

-Jag har en princip. När sommaren är slut men det fortfarande finns blommor plockar jag minst en bukett från själplocket i veckan. På så sätt kan man förlänga sommaren och förtränga att hösten kommer. 

Vi hugger in i fikan och och börjar prata om hemmet och hyllan som fyller en hel vägg i vardagsrummet. Det är en kombination av höga och låga gavlar och hyllplan i furu. Vi funderade på att måla in allt i väggfärgen (Skimming Stone från Farrow & Ball) men sen kom Helle och nu gillar jag verkligen hur furun mörknar med tiden. Kanske kommer vi att måla den senare, men det får nog bli i nästa lägenhet. Jag gillar att gavlarna i off-white funkar så fint med greige väggar. VI hade en stringhylla här innan som vi sålde på blocket när jag boade inför att Helle skulle komma.

Vem bor här?

Vi är en familj på fyra. Jag, Erik 33, Bo 3 och Helle 7 månader. VI flyttade hit för 3 år sen när jag var höggravid med Bosse.

Ni har så mycket fin keramik, var hittar du den?

Jag köper en hel del på loppis på Österlen på somrarna, och mycket i Gustavsberg när Gustavsbergs-ateljéerna öppnar upp två gånger om året. Det är så himla trevligt att åka dit, ta en fika och kika runt på hantverket. Lite av sakerna har jag också köpt på resor till Japan. Det är i mixen det sitter, eller hur?

Vad gillar du med Portalhyllan?

Det bästa är att den är enkel att anpassa och bygga upp för din specifika vägg. Och jag gillar så mycket att det är luftigt mellan hyllplanen så det inte blir så trångt! Jag jobbar med- och samlar på magasin, och de är ofta rätt höga så det passar perfekt för denna hylla. Kanske är vår hylla lite osmart att ha med två små barn som klättrar och pillar ut alla saker, men jag tänker att man ändå får flytta runt grejer under småbarnsåren… 

Jag var länge motståndare till TV eftersom det är den fulaste saken jag vet. Men Erik jobbar med TV så vi fick kompromissa och köpte en 32´, den minsta TVn vi kunde hitta. Den passar helt perfekt på hyllplanet. Vi placerade den i ett hörn vid soffan så det är enkelt för Bosse att hämta alla kuddarna i lägenheten och göra en myshörna. 

Linnea har valt off-white hyllgavlar och hyllplan i furu. Om du har många små pinaler i din hylla kan det vara smart att hålla sig till ett material i din hylla, för ett lugnare mer rofyllt intryck. 

Tack Linnea!

        

Tillbaka till blogg
en ritning av en off-white hylla i måtten 244x237 cm

Vi hjälper dig planera din Portalhylla

Anpassa Portalhyllan efter ditt hem. Fyll i önskad bredd, höjd och färg i vår Portal-planerare. Vi återkommer med en skiss och pris på din hylla och hjälper gärna till att bolla idéer för just ditt rum.

När du är nöjd får du en färdigpackad varukorg redo att beställas. Tjänsten är helt kostnadsfri såklart!

Till Portalplaneraren