Sofia Vusir Jansson

Sofia Vusir Jansson

Vilket otroligt arbetsrum. Vad händer här? 

– Tack! Det mesta händer nog i detta rum. Det är oftast ett virrvarr av olika projekt och saker, då mina uppdrag kan skilja sig rejält från varandra. Men måste ändå säga att det varit mindre spretigt de senaste åren, då det mesta ändå har handlat om pappersblommor. Det ritas nya varianter av blommor, görs prototyper, klipps, målas och formas, sätts ihop arrangemang och installationer. Det kan tex byggas en maskrosboll, hängandes i taket, som sedan visade sig vara nästan omöjlig att få ut från huset pågrund av att den var så stor. Eller att mina projekt väller ut i precis hela huset och undervåningen blir som en värld av tusentals blommor.

Här inne flödar verkligen kreativiteten. Hur har du tänkt med din inredning och Portalhyllan ditt kreativa arbetsrum? 

– Kreativiteten saknas inte men min absolut sämsta gren är ordning och struktur. Hela mitt liv har jag försökt tänka ut smarta ideér för ordning och reda men numera kan jag inte ens andas om en ny lösning, för alla vet att den ändå aldrig kommer att hända. Ända tills min Portalhylla kom på plats! Denna hylla är det närmaste jag kommit ordning någonsin. Och då innehåller ändå det här rummet ett jättestort gammalt skåp och ett ritningsskåp i hopp om just ordning. Men det var först när hyllan kom på plats det verkligen hände något. Jag är så glad åt min hylla, kan inte minnas något köp som gett mig samma känsla. Jag roade mig i dagar med att bara passera och tänka – men jisses vad bra det blev!

När trivs du som bäst hemma? 

– Jag trivs alltid hemma, även om jag alltid längtar efter större städer så är vårt hem precis så som jag önskar det. Det enda jag inte gillar är att vara ensam. Jag vill ha folk omkring mig, oavsett om de håller på med sitt. Det är ett rätt stort hus och jag är van att det alltid är någon hemma, då vi har fyra barn har det liksom alltid varit så. Avskyr när det är tyst och fick jag välja skulle det alltid få vara fullt hus. Älskar när vi har stora middagar eller projekt när det dräller in folk, det är som huset behöver det. 

Se Sofia, hennes konst och boka en workshop på @Sofiaatmokkasin

Tillbaka till blogg
en ritning av en off-white hylla i måtten 244x237 cm

Vi hjälper dig planera din Portalhylla

Anpassa Portalhyllan efter ditt hem. Fyll i önskad bredd, höjd och färg i vår Portal-planerare. Vi återkommer med en skiss och pris på din hylla och hjälper gärna till att bolla idéer för just ditt rum.

När du är nöjd får du en färdigpackad varukorg redo att beställas. Tjänsten är helt kostnadsfri såklart!

Till Portalplaneraren