Swantje Hinrichsen

Swantje Hinrichsen

Berätta om din nya lägenhet. Det ser otroligt ut! Färgglatt och mysigt.

Det är en lägenhet på 140 kvm på bottenvåningen med en stor trädgård omgiven av gamla natursköna träd. Huset är från 1930 och byggdes tidigare för en familj på tre generationer.

Vi hade sådan tur förra sommaren när vi hittade den. Till skillnad från huset vi bodde i innan är det så lugnt här, så jag känner mig redan lugn. Nu längtar jag till sommar när vi får mer boyta med terrassen och trädgården.

Hur planerade du renoveringen? Gör du moodboards eller improviserar du rum för rum?

Jag gör moodboards, precis som jag gör i mitt jobb som art director och grafisk formgivare. Det hjälper mig att hålla fokus och vara kvar i samma koncept som jag tänkt från början.

Färg är verkligen du Swantje. Berätta hur du tänker när det gäller färg. Vad är hemligheten med att hitta kontrastfärger som poppar men ändå känns harmoniska?

Jag har en typ av känslomässig synestesi, vilket innebär att känslor utlöser sinnesupplevelser, till exempel färgseende. De flesta färger är kopplade till känslor, så det första jag gjorde när vi hade nycklarna och kunde starta vår mini- (eftersom det är en hyreslägenhet) renovering. Jag gick från rum till rum och lät känslorna tala.

I köket till exempel, kände jag att det var som att stå i en glassaffär eller godisaffären som Pippi Långstrump är i med sina kompisar. Jag bara visste att det måste blir pastellblått och gult i kombination med kontrasterande färger som mörkrött, Klein-blått och orange. 

När det kommer till att skapa kontraster har jag tyvärr ingen hemlighet att dela med mig av. Jag älskar verkligen kontraster och de flesta färger dyker bara upp i mitt huvud, de bara är där.

Vi är så glada att du just monterat din tredje Portal-hylla. Vad är det du gillar med Portal-hyllan?

Jag älskar att den är så flexibel och luftig men ändå lekfull. Hyllan vi har i vårt arbetsrum hemma är den största Portal-hyllan jag haft. Jag är verkligen så glad för den!

Nu har vi ett helt rum där vi öppet kan förvara allt vi gillar: vinylskivor, böcker och prylar på ena sidan och två skrivbord med datorer på den andra. Designböcker för mig och skolgrejer för min pojkvän som är grundskolelärare.

Just nu, med hemundervisning och lockdown, sitter vi ibland bredvid varandra och arbetar där. Det har varit ganska utmanande för att vara ärlig, men vi har hittat ett sätt att förhålla oss till det.

Se mer av Swantjes färgglada hem på instagram @swantjeundfrieda och läs vår tidigare intervju med henne här. Vill du ha hjälp med att planera en hylla som passar just ditt hem? Fyll i vårt hyllformulär så återkommer vi med en skiss!

Tillbaka till blogg
en ritning av en off-white hylla i måtten 244x237 cm

Vi hjälper dig planera din Portalhylla

Anpassa Portalhyllan efter ditt hem. Fyll i önskad bredd, höjd och färg i vår Portal-planerare. Vi återkommer med en skiss och pris på din hylla och hjälper gärna till att bolla idéer för just ditt rum.

När du är nöjd får du en färdigpackad varukorg redo att beställas. Tjänsten är helt kostnadsfri såklart!

Till Portalplaneraren