TÔNN furniture

TÔNN furniture

Hej Josefine. Läget?

Det är fint. Jag är så upprymd över att äntligen lansera det nya namnet TÔNN furniture som vi jobbat på så länge. Det har legat och gnagt i fler år. Ska jag? Vågar jag? Men nu äntligen är det dags.


Ni har bytt namn från Betonggruvan till TÔNN furniture. Berätta om bakgrunden till bytet?

Jag började för tio år sedan att göra bord av betong i en källare här i Vasastan. Nu finns ju varken borden eller källaren kvar. Sedan 2015 är det hyllsystemet Portal som är hjältinnan vi bygger vidare på för att det ska bli livets hylla. Namnet har liksom inte hängt med på resan. Nu är det dags.

KUL! Varför just nu?

I år är det ju faktiskt 10 år sedan jag startade. Så det känns som ett ypperligt tillfälle att inleda den här 10-års festen med ett namnbyte.

BILDER 

TÔNN, vad betyder det?

Ingenting faktiskt. Det är helt påhittat vilket känns så skönt. Med Betonggruvan har vi tampats med ett namn som inte alls är vad vi gör. Namnet började som ett skämt i den där källaren. Nu har vi ett fritt namn att fylla med vad vi vill. Det känns otroligt upplyftande.

En tredjedel av vår försäljning är dessutom till länder utanför Sverige. Framförallt Tyskland och USA. Då känns det mer inkluderande med ett internationellt namn.

^ ovanför o:et vad står den för?

Den är bara till för att tillföra lite flärd till det hela. Visst känns det flärdfullt så? Krocken mellan grovt och fint, höger och vänster och slarvigt och noga är något jag älskar och tänker mycket på när jag gör möbler, inreder eller klär mig.

Vad händer följande 10 år?

Vi har en massa roliga saker planerade för 2021. Men det vågar jag inte säga för att inte jinxa.

Vi kommer såklat fortsätta bygga vidare på hyllsystemet Portal. Det finns så mycket att göra med ett hyllsystem. Det vore intressant att jobba med andra material.

Men är det något jag tar med mig från de här första 10 åren är att inte planera för hårt. Det viktiga är att fånga upp vad som händer och behövs nu. Jag är rätt spontan av mig och älskar när det händer nya saker.

Tillbaka till blogg
en ritning av en off-white hylla i måtten 244x237 cm

Vi hjälper dig planera din Portalhylla

Anpassa Portalhyllan efter ditt hem. Fyll i önskad bredd, höjd och färg i vår Portal-planerare. Vi återkommer med en skiss och pris på din hylla och hjälper gärna till att bolla idéer för just ditt rum.

När du är nöjd får du en färdigpackad varukorg redo att beställas. Tjänsten är helt kostnadsfri såklart!

Till Portalplaneraren