En guide till vårt kvarter på Södermalm

En guide till vårt kvarter på Södermalm

Sommaren är i full blom här i Stockholm och vårt kvarter här på Södermalm visar sig från sin bästa sida. Vi tänkte vi skulle dela med oss av våra favoritställen här i området. Glöm inte att komma förbi vårt showroom, vi har öppet hela sommaren varje tisdag 11.00 - 19.00 och by appointment. Välkomna <3

Se hela listan på Google Maps här!

 

Papercut Shop

Krukmakargatan 24

En personalfavorit. Papercut erbjuder ett varierat utbud av böcker, tidningar och unika presenter. Känd för sin kurerade samling, inte konstigt att det är en favoritplats för litteratur- och designentusiaster.

Manos Ceramics & Workshop

Renstiernas gata 22

Våra kära vänner på Manos Workshop. Här hittar du vackert handgjord keramik skapad av Nilla och Karin.

Nitty Gitty och Dom Hairdresser

Krukmakargatan 24-26

Den stiliga modebutiken på Krukmakargatan i Stockholm, känd för sitt kuraterade utbud av högkvalitativa kläder och accessoarer. Inne hittar du den talangfulla DOM Hairdresser, om du letar efter en make over.

Ivar Los park och Hundpark

Kanske den mest natursköna parken i Stockholm? Ta med en god lunch från Abowl och låt barnen leka på lekplatsen. Missa inte hundparken med bästa utsikten precis nedanför trappan för din fyrbenta.

Bokslukaren

Mariatorget 2

Den charmigaste bokhandeln i Stockholm, specialiserad på barnlitteratur och böcker. Upptäck vackra barnböcker skapade av lokala konstnärer här.

JR–Work–Shop

Hökens gata 8

JR–Work–Shop är en kreativ plats, studio och butik, hem för det svenska leksaksmärket Acne JR. Här arrangeras workshops för barns kreativitet.

Judits Second hand & Herr Judit

Hornsgatan 75, 65

Ingen Södermalmguide är komplett utan Judits Second hand. Här hittar du alla pre-loved skandinaviska märken och mycket mer, alltid välkuraterat och superproffsig personal.

Pen Store

Hornsgatan 98

Pen Store är en specialbutik i Stockholm dedikerad till fina skriv-, tecknings- och konstnärsmaterial. Känd för sitt breda urval, ett måste för pennentusiaster och kreativa.

Supermercado

Wollmar Yxkullsgatan 31

Förbered picknicken med ett stopp på Supermercado!  Matbutiken fokuserar på medelhavsspecialiteter, färska grönsaker av hög kvalitet och färska charkuterier. 

Sthlm Grön Vintage

Swedenborgsgatan 3

Välkuraterad vintageklädesbutik. Här hittar du ett urval av plagg för alla stilar och smaker.

Abowl and plates

Blecktornsgränd 8

Vår älskade granne. Bra för både lunch och middag, och ett härligt ställe att njuta av ett glas vin på trappan.

Café Klotet

Urvädersgränd 15A, Katarinahuset

Mat och dryck med utsikt! En ganska ny bar med en gammal historia. Vi kommer hit för de salta bakverken! Har också ofta evenemang med konst och musik.

RiRi

Hornstulls strand 3

Gå bara Hornsgatan mot Hornstull tills du når RiRi. Härlig atmosfär med kolgrillade rätter. Beläget i den underbara indenpendent biografen Bio Rio. Bra att kombinera med ett dopp i Tanto.

Gazza

Hornsgatan 66

När vi vill fira något på TÔNN går vi till Gazza. Kom för pastan, stanna för tiramisun (!). Ja, det är olivkrisp i den och det är jättegott. Också bra viner och stämning.

Casa Hallmans Matbar

Timmermansgatan 39

En lokal favorit med fransk-katalanska smårätter. Njut av goda viner, charkuterier och supervänlig personal.

Savoj

Magnus Ladulåsgatan 4

Få din Napoli pizza fix! Ryktet säger att de gör den bästa kebabpizzan. Missa inte mjukglassen!

Söders hjärta

Bellmansgatan 22

En älskad klassiker. Goda köttbullar och svensk husmanskost. Eller bara för en kall öl i baren. Har också musikquiz och DJ-kvällar.

Måsen

Torkel Knutssonsgatan 2

Som en grillfest men med utsikt över Riddarfjärden. Grillad fisk, kött och grönsaker med goda tillbehör. Golden hour-garanti!

Svedjan Bageri

Brännkyrkagatan 93

Här går du för fika och kanelbulle. Det är värt kön. Jag tror inte vi behöver säga mer!

Babylon

Björns trädgård, Medborgarplatsen 

Ett bra ställe för folkspaning med en kaffe eller en drink. Om den svenska sommaren sviker med sina temperaturer har Babylon en mysig uppvärmd uteseververing.

Lasse i parken

Högalidsgatan 56

Njut av en kaffe, drink eller lite mat i parken! En charmig plats med rik historia. Familjevänligt och har live musikkvällar hela sommaren.

Aryam

Sankt Paulsgatan 3

Glass! Också värt kön!

The Bishops Arms Bellmansgatan

Bellmansgatan 12

Låt dig inte luras av att detta är en pubkedja, det är utan tvekan en av de mysigaste pubarna i Stockholm. Bra utbud av öl beläget på den mest pittoreska gatan.

Crum heaven

Högbergsgatan 38-40

Vacker konstplats och espressobar i ett. Detta lilla utrymme rymmer verk av lokala konstnärer, kaffe och drinkar.

Rackarbacken terass

Vickergatan 31

Här går vi för en drink efter ett dopp i Årstaviken. Mat, dryck och snacks på en solig plats med all grönska runt omkring.

Gemla Vinbar

Magnus Ladulåsgatan 8D

Vinbar, möbelstudio med ett galleri. Fantastisk mat, utmärkta viner, härlig personal. Ett bra tillhåll om det helt enkelt är lite för soligt ute. 

Café

Hornsgatan 33

Bakom denna lite anonyma fasaden och namn döljer sig ett härligt franskinspirerat café. Perfekt för en sofistikerad sololunch med ett glas vin.

Liebling at the park

Sankt Paulsgatan 26

En liten biergarten i parken. Tyska korvar, schnitzel och såklart öl. Ett härligt litet stopp på din Söder-promenad.

Tillbaka till blogg