Blog / In my shelf / Saskia Cort

In my shelf

Saskia Cort

Saskia Cort är influencern som försöker hacka livet – och hitta sig själv. Hon ser på sin Portalhylla som ett smyckeskrin, ber sina vänner möblera om och använder inredning som ett sätt att utforska sin personlighet. Vi hälsade på i hennes färgglada funkislägenhet.

Köp Saskias hylla

Vem bor här? 

– Det beror på vilken dag du frågor … Just i dag håller jag på att fundera på vem jag är. Jag jobbar som influencer inom lifestyle, med fina, härliga saker inom olika kategorier, där det mesta handlar om färg och form. Jag försöker hacka livet, kan man säga. Men jag vill ha ett riktigt jobb också. Produktion inom tv eller radio – något sånt!

Var befinner vi oss?

– Vi är i Årsta, Stockholm, i min lägenhet som jag har haft i tio år. Det är en funkislägenhet med många dörrar och sneda hörn, som är väldigt svåra att möblera. Bara i min hall har jag sex dörrar!

Berätta om din Portal-hylla!

– Jag gillar mycket färg och naiv inredning och för att det inte ska kännas barnsligt ville jag ha något som kändes vuxet, klassiskt och fint. Något stort som kunde balansera ut det naiva och förvara fina, roliga saker.

Varför valde du just den här designen?

– För att den täcker hela min vägg. Det ramar in resten av rummet och sätter tonen. Det blir en statement piece i inredningsform. Och så ville jag ha något som passade den gula väggen, utan att bryta av för mycket. Jag tycker att kamelfärgen gör sig väldigt fint mot många andra färger.

Vad har du i din hylla?

– Man skulle väl kunna säga att jag har mina inredningssmycken där, mina allra finaste saker. Jag har konst och böcker med fina bilder. Jag har vaser. Jag gillar att skorna syns och inte bara står i hallen, det gör att jag blir sugen på att klä upp mig. Växterna och blommorna är där för att det inte ska kännas tomt. Viben jag strävar mot är ombonad och konstnärlig. Jag vill typ att det ska vara lite skräpigt, med pyttlite fula saker, för att det ska bli en hemtrevlig känsla.

 

Vad är ett fint stök?

– När personen och sakerna stämmer överens. Man känner igen känslan i sakerna hos personen, och det är många av de sakerna. Då är det ett fint stök. Och när det är olika höjder och storlekar och former och material. Jag är mycket förtjust i att blanda olika material, men i samma färg, bara olika nyanser.

 

Och vad har du i skåpen?

– Där kastar jag in allt stök som inte är fint!  

Du har en liten Plateau-hylla i köket också, berätta!

– Det är för att få höjd. Väggen är hög och smal och det känns mer ombonat med Plateau-hyllan där, lite på snedden. Den snappar upp bordsformen och blir lite som ett smycke. Eftersom jag har ett bord under så vill jag inte att det ska kännas som att man får en stor hylla i huvudet. 

 

Beskriv din inredningsstil?

– Inredning för mig är ett sätt att utforska min personlighet. Jag kan tycka att det är svårt att veta vem jag är som person. Därför kan det vara lättare att börja utifrån, med vad jag tycker är fint, för att nudda vid mina egna känslor. För mig är inredning personlig utveckling. Det är inte en ytlig sak, ”åh jag måste ha den här soffan”. Det handlar om att känna in vad jag känner om ett visst hörn av mitt hem och förstå vad jag söker i mig själv i det hörnet. Att hitta och placera ut rätt material, färg, storlek och form, snarare än produkten i sig.

Ditt bästa inredningslifehack hittills?

– Att bo in varje litet hörn innan man köper något. Att förstå vilket behov man har och vad man känner kring en plats hemma innan man väljer en produkt eller ett objekt, så att man anpassar sina köp efter sina behov. Att man börjar hos sig själv, snarare än i en butik. Det handlar om känslan man vill åt när man står på en viss plats. Om jag sitter i min soffa och tittar rakt fram: Vad vill jag titta på då? Behöver jag en hylla, en tv, en fåtölj, en tavla, en spegel? Att känna in vad jag saknar. Jag brukar känna det i munnen; vilken färg känner jag att jag vill stoppa i munnen här? Vad smakar den?

 

Och ditt bästa stylingtips?

– Jag tycker det är roligt när man ber sina kompisar inreda hemma hos en. Då får man andra ögon. När jag har middagar brukar jag be mina gäster att flytta på saker. 

Blog / In my shelf / Saskia Cort

Portal hyllsystem

Ditt hem, din Portalhylla

Anpassa Portalhyllan efter ditt hem. Fyll i önskad bredd, höjd och färg i vårt snabba hyllformulär. Vi återkommer med en skiss och pris på din hylla och hjälper gärna till att bolla idéer för just ditt rum.

När du är nöjd får du en färdigpackad varukorg redo att beställas. Tjänsten är helt kostnadsfri såklart!

Till Portal-planeraren Modulera Portal


Whatever @idalauga puts her hands on turns in to pure magic ✨✨


Shelf stories: a summer tale @saskiacort


New floor! Same old Portal shelf.


Lucky cats, Barbie cars and party outfits💚🤎💗


Who said a desk have to be squared?


🌷🌸Showroom open today 11 - 19 🌸🌷


❤️🌸TÔNN 4-ever! Almost 1600 members in the facebook group as we speak! Thank you so much for joining. 🌸❤️

Here you can buy, sell and request our products. And don’t forget that we love to help you re-plan your shelf when you move, refurbish or got your gloves on some new parts from the group. 

Join now if you haven’t yet! Link in bio!


Sunny side up please! 🌼


The round desk that spins you into a whirl of creativity!  By @fridaschuler 💙


Slipper season begins now! ☀️⛱️🌼


We just extended our offfice kitchen with another Portal shelf for cute stuff. @aarke is more than welcome among the ceramics and candles. Cheers to @aarke who gives us bubbles not looking like a space ship 🛸🚀


🐶 Everyone is welcome by our showroom today Tuesday 11 - 19 🐶🐕🐩


No doubt one of our favorite shelves 🧡


Through the seasons. Loveliest spring shelf by @annacate


Saturday and our Planning studio & showroom is open 12-16 🎀 Welcome by 🎀 Brännkyrkagatan 35 Mariatorget


Open this saturday in the showroom and planning studio! Come by and we’ll help you plan your shelf!


Friends 🍀 We are double open this week.
Today Tuesday 11-19 & Saturday 12-16. Come by and we’ll help you with shelf planning and advice.

And yey, mr Bump tray has now landed in our warehouse and pre orders are being sent out 🍀